Szerkesztő: Bíró Ádám
2017. 04. 07. 20:30

Ötgólos különbséget kell eltüntetniük a magyaroknak.

CSM Bucuresti-FTC 30-25

A címvédő bukarestiek otthonában lépett pályára a Ferencváros együttese a női kézilabda BL negyeddöntőjében.

A negyedik percben Pena góljával először vezetett a magyar csapat (1-2). A találatok ipari mennyiségben potyogtak, Kovacsics révén 8-8-ra módosult az állás a 13.percben. 
 
Bíró Blanka kezdett a zöld-fehérek kapujában, ám nem tudott akkora támaszt nyújtani a csapatnak, mint a kupadöntőben. Elek Gábor Szikora Melindát küldte a pályára Bíró helyett.
 

Kézilabda: komoly erősítések Dunaújvárosban " KÉZILABDA › Női NB I

A klub honlapján Szemenyei István ügyvezető kedden jelentette be négy játékos érkezését.

A csapatok között először a 16. minutumban alakult ki egynél nagyobb különbség (10-8). Kényelmetlen helyzetbe került a Fradi, miután Bradeanu lövése utat talált a budapestiek kapujába (16-11). 
 
Szerencsére a hajrában közelebb zárkózott a Fradi, a félidőre 17-15-ös állással mehettek a gárdák.
 
A második játékrészben folytatódott Gullden és Kovacsics gólpárbaja, a két kézilabdázó világklasszis teljesítményt nyújtott. Az FTC-nek komoly gondot okozott, hogy Szucsánszki Zitát vállsérülés miatt nem tudta bevetni Elek.
 
A románok nagy iramban kézilabdáztak, ám egyre több hiba csúszott a játékukba. Pena állt a Fradi élére, a spanyol kétszer is megtréfálta Ungureanut (23-22). A románok trénere nem is hagyta szó nélkül a történteket, időt kért.
 

Szikora egyre több védéssel vétette észre magát, a házigazda hosszú időn keresztül gólképtelen volt, a csendet Martin törte meg (24-22).  Pena passzát Mehmedovic fülelte le, a labdával pedig a kapuig robogott (28-25).
 
A végjátékot a románok bírták jobban, Bradeanu alakította ki a végeredményt.
 
A visszavágóra jövő szombaton kerül sor Budapesten.
 
Cimkék: ftc , kézilabda , bl

Legfrissebb híreink


Élő eredmények