Szerkesztő: Kuti György
2018. 12. 12. 22:22

A sporttörvény-módosításról beszélt.

Módosítaná a kormány a sporttörvényt. A sportolók és edzőik minden olimpiai érmük után megkapnák az olimpiai járadékot, a törvény módosítása szerint azonban csak a versenyzők járadéka örökölhető. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó edzőlegendák értetlenül állnak az eset előtt.
 
„A sportolóknál az a járadék folytatása, hogy akivel tíz évig a halála előtt együtt élt igazoltan a házastárs vagy az élettárs, akkor ő a sportoló halála után az összegnek a felét az élete végéig megkapja. Na most ugyanez a rész ránk nem vonatkozik. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem az összegszerűségről beszélünk, hogy kinek mennyi jár, hanem az elvről, hogy ennek a járadéknak az idevonatkozó része ránk nem vonatkozik. Úgy érezzük, hogy ez az edzői szakma degradálása” – nyilatkozta a Sport24-nek Laurencz László, a magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. 
 
Laurencz László hivatalos levélben kérte a Magyar Edzők Társaságának a segítségét. „Két helyre küldték el a beadványukat, illetve javaslatukat, egyet a MOB-nak, ott az elnök úr szóban egyet értett ezzel. Ezután ugyanezt beküldték a minisztériumba, a sportállamtitkárságba, ez két hónapja történt - onnan választ sem írásban, sem szóban nem kaptam” – árulta el a mesteredző.
 
A 84 éves Laurencz László módosítási kérelmét több edzőlegenda is támogatja. „Az edzőknek is megfelelő feszültségben telik az életük, és amíg kiképeznek egy olimpiai bajnokot, addig nagyon nagy szükség van a társukra is. Ebben a korban már majdnem minden edzőnek társa is van. Ha eltávozna a járulékot kapó edző, akkor a társát is megilletné bizonyos százalékban, nekem az a véleményem” – mondta Szántó Imre korábbi ökölvívó szövetségi kapitány.
 
A Blikk információi szerint Mocsai Lajos is támogatja a módosítási kérelmet, de a Testnevelési Egyetem rektora nem kívánt nyilatkozni stábunknak a témával kapcsolatban.
 
Az olimpiai életjáradékokra kifizetendő összeg 3,6 milliárd forintra nőhet, ha elfogadják a módosított jogszabályt.
 

 

Ezt forráskódba, legalulra

Legfrissebb híreink


Élő eredmények