Döntetlenre végeztünk a spanyolok ellen

Izgalmas, fordulatos mérkőzést játszott a magyar válogatott a spanyolokkal.


Jól kezdődött a spanyolok elleni találkozó a magyar válogatottnak. Vámos és Pohl góljaival 2-0-ás előnyre tettünk szert az első három percben.

Kettős emberelőnyben a spanyolok szépíteni tudtak, és megszerezték első góljukat.

A folytatás is jól alakult számunkra, Varga és Hosnyánszky is betalált, a másik oldalon pedig csak egy válasz volt erre. 4-2-vel fordulunk a második negyedre.

A második játékrész elején akadozni kezdett a támadójátékunk. Ötméterest is hibáztunk, amit ráadásul egy mezőnyjátékos védett ki, mert a kapust a játékvezető kiállította.

A negyed utolsó perce 5-4-es magyar vezetéssel kezdődött. Lefújás előtt még két nagy helyzetünk volt, de Vámos lövése a kapufán csattant, míg a centerezésünket a spanyol kapus védte. Maradt az 5-4-es magyar vezetés, így mentünk a félidei szünetre.

Egy kihagyott spanyol helyzet után Vámos megúszása, és gólja nyitotta a harmadik negyedet. Ismét két gól volt a különbség a javunkra. Gyors gólváltások után 8-7-es állást mutatott az eredményjelző. Volt lehetőségünk, hogy három góllal ellépjünk, de a spanyoloknak jött ki jobban a lépés, és egy gólra zárkóztak fel.

Eseménydús lett a negyed vége, mindkét csapat kihagyott egy emberelőnyös szituációt, ezt követően a kapufát is eltaláltuk. Az utolsó másodpercben pedig a spanyolok egyenlítettek. 8-8 a harmadik negyed végén.

Az utolsó negyed elején átvették a spanyolok a vezetést, de szerencsére hamar egyenlíteni tudtunk. Majd fontos pillanatban hibáztunk emberelőnyben. Erdélyi lövése ment mellé, maradt a 9-9-es állás. Hosnyánszky kiállítását viszont kihasználta az ellenfél, így megint a spanyoloknál volt az előny.

Vámos talált be újra. 10-10-re álltunk, amikor már csak 4 perc volt hátra. A végjáték izgalmasra sikeredett. Egy-egy gól mindkét oldalon, és az eredmény már nem változott. 11-11 a végeredmény.

Vogel Soma a mérkőzés után a Sport365-nek elárulta rengeteg minden kavarog benne. Bár 50 százalékos mutatóval zárta a találkozót, nem érezte úgy, hogy kiemelkedően játszott volna.

"Nagyon jól kezdtünk hátul, stabilan védekeztünk, és elől is viszonylag jól fejeztük be a helyzeteinket. Az utolsó negyedben azonban szétesett a védekezésünk, olyanok találtak be, akiknek nem kellett volna. Én sem éreztem azt a pluszt, amit az első félidőben hozzá tudtam tenni."

A hálóőr a szurkolók szerepére is kitért. Mindig nagyon jó hazai közönség előtt játszani.

 "Óriási köszönet  jár nekik, mert rengetegszer segítenek nekünk átlendülni a holtponton - mondta."

 

Decker Ádám nyilatkozott a Sport365-nek a mérkőzés előtt:

 

Sport365.hu - Álmoskás kezdés után gólzáporos győzelmet aratott a magyar csapat

A magyar férfi válogatott első mérkőzésén 19-5-re legyőzte kedden a török csapatot a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon. Álmoskásan kezdett a magyar válogatott Törökország ellen a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának keddi mérkőzésén. A magyar férfi vízilabda válogatott még soha nem veszített el egy negyedet sem török ellenfele ellen.

A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

 Borítókép: MTI

Videók