"Volt olyan periódusa a meccsnek, amikor a szívroham kerülgetett" - Jansik Szilárd

A meccs hőse, Vogel Soma elárulta, hol foglal helyet ez a győzelem a szívében.


Vogel Soma jött, védett és azzal a védéssel Magyarország 21 év után ismét győzni tudott Eb-döntőben.

A Sport365-nek Jansik Szilárd és Vogel Soma értékeltek.

"Azt gondolom, hogy kemény meccs volt. Az elején elmentek, de ha nem lennénk magabiztosak, és nem úgy állnánk hozzá, hogy nyerünk, akkor azt hiszem, hogy baj lenne. Végig hittünk magunkban, aztán átvettük a kezdeményezést és végig ők egyenlítettek. Bár az nem volt jó érzés, hogy mindig sikerült nekik. Ráadásul egyszer egy emberelőnyös góllal, akkor a szívroham kerülgetett, de hál isten a mi szempontunkból jól alakult a vége. A büntetőknél már nehéz nyugodtnak maradni, én nem lőttem, de küldtem az energiát a többieknek. Még el se kezdődött a büntető-párbaj, láttam, hogy a Soma csak úgy ott állt, éreztem, hogy ő fogja kivédeni, ezért szóltam neki, hogy menjen melegíteni. Meg volt beszélve, hogyha az első három büntető bemegy, akkor jön a Soma… ő pedig jött és védte." - mondta Jansik.

A mérkőzéshőse, Vogel Soma így értékelt:

„Ha valaki azt mondja a csoportmeccsünk alatt, hogy 0%-al védek, de megnyerjük az Eb-t, akkor természetesen aláírtam volna. Ez a győzelem a legfelső polcon lesz a szívemben, ez bőven übereli a BL-győzelmet is. Alapvetően az a tapasztalatom magammal kapcsolatban, hogy az ilyen kiélezett helyzeteket jól tudom kezelni. Az volt a taktika, hogy zárjam ki a körülményeket, és hagyatkozzak arra, amit eddig gyakoroltunk. Ma este valószínűleg ünneplés lesz, majd pár nap pihenő után csatlakozom a Fradihoz. Sok idő nincs ellustulni, hiszen jövő hét után már BL-meccs vár ránk.”

Borítókép: MTI/Czagány Balázs

Sport365.hu - "Újra bebizonyosodott, hogy Vogel Somával nem lehet ötméteres párbajt bukni" - Manchercz Krisztián

Märcz Tamás, a friss Európa-bajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint semmihez sem fogható a hazai közönség előtt aratott siker, ugyanakkor nem szabad, hogy együttese elkényelmesedjen a fantasztikus győzelmet követően. "Az ilyen pillanatokért dolgozunk a stábbal. A kluboknál pedig azért tesznek sokat, hogy ezek a játékosok egyre jobbak legyenek.

Sport365.hu - Nem adták olcsón, de 21 év után újra Európa trónján a férfi pólóválogatott

A magyar férfi válogatott az olimpiai kvalifikációval az egyik célját már elérte korábban a Budapesten zajló Európa-bajnokságon, vasárnap este pedig az aranyérem is meglett. Märcz Tamás együttese a vasárnapi döntőben drámai csatában, ötméteresek után 14-13-ra győzte le a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot.

Videók