Vízilabda világliga: a férfiak nehezebb, a nők könnyebb csoportban

A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott nehezebb, míg a vb-harmadik női együttes könnyebb csoportba kapott besorolást a világliga 2013/14-es idényében.


Benedek Tibor együttese az olimpiai bajnok Horvátországgal, valamint Görögországgal alkot hármas csoportot, míg Merész András tanítványai szintén a görögökkel, illetve az olaszokkal mérik össze tudásukat.

"Nagyon kemény csoportba kerültünk" - nyilatkozott a vlv.hu-nak Benedek. - Ugyanolyan nehéz lesz innen a továbbjutás, mint tavaly, amikor a világbajnok olaszokkal küzdöttünk - vagy még nehezebb. Annak sem örülök, hogy csak négy meccset játszhatunk a csoportkörben, jobb lett volna négyes csoportba kerülni, hogy több tétmérkőzésen fejlődhessünk. Amennyiben nem sikerülne a továbbjutást jelentő első helyen végezni, akkor kicsit átalakul a nyári program és gondoskodni kell a részvételről egy olyan tornán, amelynek nehézsége felér a világliga szuperdöntőjével."

A férfiaknál a csoportokban oda-vissza játszik mindenki mindenkivel. Minden csoportból csak az első helyezett jut a világliga szuperdöntőjébe, amelyet 2014. június 17. és 22. között rendeznek Dubajban.

A nőknél az első kettő jut tovább, a finálét várhatóan június 10. és 15. között bonyolítják le Kínában.

VÍZILABDA
Világliga, európai csoportselejtezők:
férfiak:
A csoport:
Szerbia, Oroszország, Románia
B csoport:
MAGYARORSZÁG, Horvátország, Görögország
C csoport:
Montenegró, Németország, Olaszország, Szlovákia

nők:
A csoport:
Spanyolország, Nagy-Britannia, Oroszország
B csoport:
MAGYARORSZÁG, Görögország, Olaszország

Videók