Vízilabda: magyar válogatottat igazolt az olasz sztárklub

Az olasz vízilabda bajnokságban (Serie A1) szereplő Circolo Nautico Posillipo leigazolta a Vasas egyik legjobb játékosát, Tóth Mártont. A magyar válogatottban is bemutatkozó játékos felbontotta a szerződését az angyalföldi csapattal.


Harmadszor is klubbot váltott Tóth Márton. A huszonhat esztendős center a nyáron elhagyta a komoly anyagi gondokkal küzdő Groupama Honvédot és a Vasashoz szerződött. Az angyalföldi alakulatot, azonban elhagyta az egyik legtehetősebb szponzora az UNIQA Biztosító Zrt., így az együttes kénytelen volt elengedni egy-két sztárjátékost. Mint ismert Dr. Kiss Gergely és Steinmetz Barnabás a Honvédhoz szerződött.

Visszatérve Tóthra. A center az olasz első osztályban szereplő Circolo Nautico Posillipóhoz igazolt. A magyar nemzeti csapatban három mérkőzést játszó Tóth egy éves megállapodást kötött a 11-szeres olasz bajnok alakulattal, amely a Pro Recco szétesése miatt a mostani idényben visszafoglalhatja a trónt. A nápolyi együttes utoljára 2004-ben ünnepelhetett bajnoki címet.

A 3-szoros Bajnokok Ligája-győztes (korábban Euróliga) Posillipo a 2011/2012-es bajnokságban bejutott az elődöntőbe, igaz ott vereséget szenvedett a későbbi bajnok, Pro Reccótól. Érdekesség, hogy a Posillipo a 2005-ös Európai Szuperkupa-győzelem óta nem nyert semmilyen trófeát.

Videók