Vízilabda: Kásásék újabb trófeát nyerhetnek

Szombaton és vasárnap rendezik meg az Adria Liga Final Fourját. A legjobb négy között négy magyar vízilabdázónak szoríthatunk, majd. A legnagyobb esélyes a Pro Recco, amelyben Kásás Tamás és Madaras Norbert is játszik.


Március 17. és 18. között rendezik meg Rijekában az Adria Liga 2011-2012-es szezonjának a Final Fourját. A legjobb négy közé a Ferla Pro Recco (olasz), a Jug CO Dubrovnik (horvát), a HAVK Mladost Zagreb (horvát) és a házigazda Primorje EB Rijeka (horvát) jutott be. A 25-szörös olasz bajnok keretében két magyar találunk. Giuseppe Porzio Kásás Tamást és Madaras Norbertet vetheti be. A házigazda keretében a Varga-testvérek (Dániel, Dénes) harcolnak a végső győzelemért.

Ami a párosítást illeti. A házigazda Primorje EB Rijeka a Jug CO Dubrovnikkal, míg a Pro Recco a HAVK Mladost Zagrebbel találkozik, majd. Kásásék minden bizonnyal kiütéssel jutnak, majd be a fináléba, ugyanis az alapszakaszban a olasz együttes 13-9-re nyert, igaz a Zágráb az utolsó negyedik megnehezítette ellenfele dolgát. A Rijeka – Jug mérkőzés igazi rangadó lesz. Megjósolhatatlan, hogy melyik csapat nyeri meg az összecsapást.

Érdekesség, hogy az előző két kiírás győztese a Jadran Herceg Novi csak az ötödik lett, így nem jutott be a legjobb négy közé. A kétszeres bajnokot 5 ponttal előzte meg a Zágráb. A jelenlegi mezőnyből egyedül a Jug Dubrovnik nyerte meg az Adria Ligát. A horvát alakulat az első szezonban (2008-2009) tudott nyerni.

Videók