Vízilabda: Kásásék már továbbjutottak, Vargáék megizzadtak

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első párharcait rendezték meg szerdán. A Pro Recco könnyedén győzte le a montenegrói Budvát, míg a Primorje EB Rijeka csak egy góllal tudta legyőzni a Jadran Herceg Novit.


A várakozásoknak megfelelően a Ferla Pro Recco a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén már eldöntötte a párharcát. Az olasz együttes a montenegrói Budva otthonába látogatott el a BL szerdai játéknapján. A 25-szörös olasz bajnok már az első negyedben háromgólos előnyre tett szert (4-1). A második és a harmadik felvonásban remekül tartotta magát a hazai együttes, igaz a Pro Recco az első játékrész után egy kicsit visszavett a tempóból.

Az olasz ”világválogatott” ezt a 16 percet 6-4-re nyerte meg. A montenegrói alakulat az utolsó játékrészre elfogyott. A Pro Recco a harmadik 8 percet 3-0-ra nyerte meg, így a negyeddöntő első felvonásán 13-5-re diadalmaskodott. A győztes csapatban két magyar jutott szóhoz. Kásás Tamás egy, míg Madaras Norbert gól nélkül zárta a találkozót. A Pro Reccóban Dusko Pijetlovic négy, míg Felipe Perrone három gólt dobott.

A Primorje EB Rijeka egy hihetetlenül kemény mérkőzésen győzte le a Jadran Herceg Novit. Az első negyedben 2-2-re végzett a két csapat, majd a második játékrészben a Herceg Novi egy gólos előnyre tett szert. A horvát alakulat a harmadik 8 percet 6-3-ra nyerte meg, így az utolsó felvonásra két gólos előnnyel fordulhatott. A montenegrói alakulat az utolsó negyedet 3-2-re megnyerte, de a mérkőzés végeredménye 12-11 lett a Rijeka javára. A győztes csapatban Varga Dénes kettő, míg testvére Dániel egy gólt dobott.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Budva m:tel (montenegrói) – Ferla Pro Recco (olasz) 5-13 (1-4, 2-3, 2-3, 0-3)
Primorje EB Rijeka (horvát) – Jadran Herceg Novi (montenegrói) 12:11 (2:2, 2:3, 6:3, 2:3) 

 

Videók