Vízilabda: Kásásék és Varágék is bejutottak a döntőbe

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a Pro Recco Filip Filipovic vezetésével könnyedén győzte le a Budvát. A Varga-testvéreket foglalkoztató Primorje EB Rijeka is bejutott a final fourba, igaz csak egy hajszállal.


A Pro Recco már az első mérkőzésen eldöntötte a Budva elleni párharcot. Kásás Tamásék a montenegrói összecsapást 13-5-re nyerték meg. A második találkozót remekül kezdte az olasz csapat, ugyanis az első két negyedet 10-3-ra nyerte meg. A harmadik felvonásban a teljesen széteső Budván átszaladt a Pro Recco, amely az utolsó játékrészt 15-3-as vezetésről várta.

Az utolsó 8 percben az olasz sztárcsapat teljesen kiengedett, ennek ellenére 4-3-ra ezt a negyedet is megnyerte. Az összecsap legeredményesebb vízilabdázója a Pro Recco szerb klasszisa, Filip Filipovic volt. A huszonnégy esztendős sztárjátékos hat gólt dobott. Kásás Tamás kétszer, míg Madaras Norbert egyszer volt eredményes a mérkőzésen.

A Primorje EB Rijeka is ott lesz a final fourban. A horvát alakulat egy gólos előnnyel várta a Jadran Herceg Novi elleni idegenbeli összecsapást. A hihetetlenül szoros mérkőzésen végig fej-fej mellett haladt a két csapat. A találkozó döntetlenre végződött (11-11). Varga Dénes háromszor,  míg testvére Dániel egyszer volt eredményes a mérkőzésen.

Eredmények:
Jadran Herceg Novi (montenegrói) – Primorje EB Rijeka (horvát) 11-11 (4-4, 1-2, 2-2, 4-3)
A Primorje Rijeka 23:22-es összesítéssel jutott tovább
Ferla Pro Recco (olasz) – Budva m:tel (montenegrói) 19-6 (5-2, 5-1, 5-0, 4-3)
A Pro Recco 32:11-es összesítéssel jutott tovább

A final four mezőnye: TEVA-Vasas-UNIQA, Pro Recco, Primorje Rijeka, HAVK Mladost Zagreb (horvát)

 

Videók