Vízilabda: Hontalan lehet a Vasas

Mivel a Komjádi uszoda nem tudja teljesíteni a katasztrófavédelmi előírásokat, így a TEVA-Vasas-UNIQA mérkőzéseit csak 500 ember tekintheti meg. A Jug CO Dubrovnik elleni Bajnok Ligája visszavágót minden bizonnyal egy másik uszodában játssza a csapat.


- Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 28/2011.(IX.6) BM rendelet XXVIII. fejezete alapján, a Császár-Komjádi Uszoda nézőterén, kiemelt sportrendezvény esetén - ilyen pl. vízilabda mérkőzés - a létesítmény megváltozott menekülési útvonalát figyelembe véve max. 500 fő helyezhető el - írta március 14-ei levelében Markovits Lászlónak, a Vasas SC elnökélnek Vígh László kormánybiztos. Miután kiderült, hogy a klub vízilabda szakosztályának mérkőzéseit maximum 500 ember tekintheti meg felvetődött annak a gondolata, hogy a TEVA-Vasas-UNIQA máshol játssza a mérkőzését.

A kormány döntése mondhatni sokkolta a klub vezetőit, hiszen a Komjádi uszoda ”régi” befogadóképessége 1700 fő, ezt kell lecsökkenti 500-ra. Az anyagi kár mellett a klub szurkolóit is érzékenyen érintheti a döntés, ugyanis a Jug CO Dubrovnik elleni Bajnok Ligája visszavágóra minden bizonnyal megtelt volna az uszoda, így viszont rengetegen kint rekednek. Méhes Jenő szakosztályigazgató a vlv.hu-nak elmondta, hogy a szurkolók számára, még kevesebb jegy jut, így felmerült annak a lehetősége, hogy a TEVA-Vasas-UNIQA másik uszodában játssza a mérkőzéseit:

- Ebbe beletartoznak a csapatok, a stábok, a versenybírók, a tévészemélyzet és a média más képviselői, ez eleve körülbelül 100 fő. Marad 400 hely a nézőknek, az meg elég kevés ilyen mérkőzésen. Ha ez a döntés nem változik meg, lehetséges - és erről már beszéltem Földi László vezetőedzővel - hogy megnézzük, milyen uszoda jöhet még szóba. Elképzelhető, hogy elmegyünk a százhalombattai versenyuszodába, amely mérkőzések lejátszására, rendezvények lebonyolítására is alkalmas. -

A Jug CO Dubrovnik elleni visszavágó mérkőzésig, még több mint egy hónap (április 18.) van hátra, addig a Vasasnál reménykednek abban, hogy megváltozik a kormány elképzelése és a horvát alakulatot a Komjádi uszodában fogadhatja a magyar együttes. Az első mérkőzést a Vasas 12-8-ra veszítette el, így a visszavágón elkél a szurkolók biztatása.

Videók