Vízilabda: hét góllal legyőztük a románokat

A londoni olimpiai felkészülés keretében játszott szerdai barátságos mérkőzésen a magyar férfi vízilabda-válogatott 14-7-re nyert Románia legjobbjaival szemben Békéscsabán.


A nyári ötkarikás játékokon egy csoportban szereplő két együttes csütörtökön, 18 órától másodszor is vízbe száll egymás ellen, ezúttal Szolnokon.

Emberelőnyből rögtön az elején megszerezte a vezetést Madaras Norbert révén a magyar együttes, majd a csapatkapitány, Biros Péter értékesítette egy büntetőt. Varga Dénes megúszás után eleresztett lövésével már 3-0 volt az állás Kemény Dénes legénysége javára, amikor a Kovács István személyében magyar szakember irányította vendégek szépítettek (3-1) a békéscsabai Árpád fürdő nagymedencéjében zajló teltházas összecsapáson.

A második negyed két hazai találattal indult – fórból Kásás Tamás volt eredményes, majd Hosnyánszky Norbert elemi erejű átlövése ért célt -, utána azonban a románok két akciógólt is lőttek, szorosabbá téve a nagyszünetre az állást.

A harmadik játékrészt érdemben - a válogatott keretbe hosszú szünet után visszakerült - Varga Tamás váratlan lökete vezette be (6-3), a szívós románok azonban megint két akciógóllal válaszoltak. Ez mintha csak jeladás lett volna, mert elkezdtek sorjázni a magyar gólok: előbb létszámfölényben Kiss Gergely, aztán Szivós Márton, majd az elsőként duplázó Biros küldte rendeltetési helyére a labdát, a széria lezárásaként pedig a center Kis Gábor szabaddobásból talált be (10-5).

A befejező negyedben a tízhetes olimpiai felkészülésének felénél tartó, címvédő magyar gárda növelte előnyét: hat az öt elleni akció végén Steinmetz Ádám pöckölt a rivális kapujába. A játékrész felénél a harmadik Varga, Dénes bátyja, Dániel is bejelentkezett, biztos kézzel értékesítve egy ötméterest. Aztán Kásás duplázott, Katonás Gergely jóvoltából pedig 14-5-re alakult az állás. Hosszú szünetet követően a románok is betaláltak, méghozzá két ízben is, így a végeredmény 14-7 lett a Kemény-csapat javára.

Folytatás csütörtök este 6-tól Szolnokon.

VÍZILABDA
Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Románia 14-7 (3-1, 2-2, 5-2, 4-2)
a magyar góldobók: Biros, Kásás 2-2, Madaras, Varga Dénes, Hosnyánszky, Varga T., Kiss G., Szivós, Kis G., Steinmetz Á., Varga Dániel, Katonás 1-1

Videók