Vízilabda: hárommal vertük Kanadát a Volvo Kupán

A juniorválogatott pénteki legyőzése (13-7) után a kanadai nemzeti együttes ellen is nyert a magyar férfiválogatott a Volvo Kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi vízilabdatornán.


A szombati összecsapáson három góllal bizonyult jobbnak Benedek Tibor szövetségi kapitány gárdája.

A Kecskeméti Élményfürdőben zajló torna szombati második meccsén csaknem az első negyed közepéig kellett várni a hazai nyitótalálatra, amely végül Bátori Bence emberelőnyben elért góljával született meg, majd az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert duplázta meg az előnyt (2-0). A pénteki nyitányon meglepetésre a románokat legyűrő (12-11) észak-amerikaiak még a szünet előtt szépítettek (2-1).

A második nyolc percben a jelenlegi magyar keret másik olimpiai aranyérmese, Kis Gábor centerből, Bátori pedig akcióból volt eredményes, ám a kanadaiak - jelezvén, hogy nagyon is komolyan kell velük számolni - kiegyenlítettek (4-4). A nagyszünetre mégis kétgólos előnnyel vonulhatott el a magyar csapat, miután Hosnyánszky és Kis is újból megvillant (6-4).

A harmadik negyedet viszont a vendégek kezdték jobban, akik emberelőnyből szépítettek (6-5). Sőt az egyenlítéshez is közel álltak, de hibáztak, igaz, a magyar együttes is sorra elpuskázta lehetőségeit.

Jellemző adat, hogy az addigi tíz emberelőnyös szituációból mindössze egyet volt képes góllal befejezni a hazai gárda. Már csupán 21 másodperc volt vissza a játékrészből, amikor végre javult a helyzet: a balkezes Vámos Márton a kanadai kapuba bombázott (7-5).

A befejező negyednek éppen a fele pergett le, amikor eldőlt a mérkőzés: Kis harmadik centergóljával 8-5-re módosult az eredmény, s innen már nem volt visszaút a kanadaiak számára.

VÍZILABDA
Volvo Kupa, 2. forduló
Magyarország-Kanada 8-5 (2-1, 4-3, 1-1, 1-0)
A magyar góldobók:
Kis G. 3, Bátori, Hosnyánszky 2-2, Vámos 1
Korábban:
Románia-Magyar juniorválogatott 12-8 (4-2, 1-3, 4-2, 3-1)
A pénteki, első napi eredmények:
Kanada-Románia 12-11
Magyarország-Magyar juniorválogatott 13-7
A vasárnapi, zárónapi program:
Magyar juniorválogatott-Kanada 9.30
Magyarország-Románia 11.30

Videók