Vízilabda: finisben a margitszigeti Eb-előkészületek

A munka nagy részével végeztek, s már az utolsó simításokat, az apróbb szépészeti feladatokat végzik a margitszigeti Hajós Uszodában, ahol hétfőn rajtol a férfi és női vízilabda Európa-bajnokság.


A szerdai helyszíni sajtótájékoztatón Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója a 800 millió forintos beruházással megvalósult felújításról szólva elmondta, hogy 20 éve volt utoljára ekkora mértékű fejlesztés, mint most. Hozzátette, hogy kétéves program valósult meg, amelynek keretében megszépültek az öltözők, a lelátók, megújultak a teraszok is, amelyek új borítást kaptak. Megerősítették a világítási és hangosítási rendszert, kicserélték a kamerarendszert is, valamennyit a kornak megfelelő magas technikai színvonalúra emelve.

A médiaeseményen jelen voltak a szakvezetők és a csapatkapitányok is, akik ezúttal az éremesélyek helyett inkább arról beszéltek, hogy a budapesti Eb-n minden mérkőzésén győzni akar mind a női, mind a férfiválogatott. A vb- és Eb-bronzérmes női csapat szövetségi kapitánya, Merész András azt mondta, hogy akárcsak a Hajós Uszoda területén, a csapatnál is a végső simítások zajlanak. A hazai környezet fontosságát hangsúlyozva leszögezte, hogy a legfőbb feladat az első, majd utána szép sorjában a többi meccsnek a megnyerése. Takács Orsolya csapatkapitány kitért rá, hogy a felkészülés jól sikerült, s az a tény, hogy idehaza játszanak, plusz motivációt jelent számukra.

A világbajnoki címvédő férfiegyüttes szövetségi kapitánya, Benedek Tibor úgy fogalmazott, hogy az itthoni Európa-bajnokság ünnepe a sportágnak, s reméli, hogy a csapatokat buzdító szurkolók lelkesedését minél tovább sikerül majd megőrizni, mert olyan teljesítménnyel fog kirukkolni mindkét nemzeti együttes a legsikeresebb magyar csapatsportágban. "Tizenhárom éve adódott mód eddig utoljára arra, hogy hazai környezetben szállhatunk vízbe egy Eb-n. Ezúttal megint itt a ritka lehetőség, ezt kell kihasználni maximálisan. Hogy aztán a törekvésünk milyen eredménnyel jár, majd eldől" - jelentette ki Benedek Tibor.

Varga Dániel, a férfi válogatott csapatkapitánya elmondta, hogy jómaga a Margitszigeten tanult meg vízilabdázni, így számára különösen felemelő érzés lesz itt játszani. "Sok mindent gyakoroltunk, sokat fejlődtünk, tisztességesen felkészültünk, optimisták lehetünk az eredményességet illetően" - összegzett az olimpiai és világbajnok játékos.

Videók