Vízilabda Bajnokok Ligája: Nagyot küzdött az Eger és a Fradi is

Az FTC a találkozó előtt holtversenyben állt katalán ellenfelével.


Az Eger a papírformának megfelelően 11-6-ra kikapott az olasz Brescia otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 11. fordulójában szerdán. Dabrowski Norbert együttesének már csak matematikailag van esélye arra, hogy bejusson a legjobb négy közé csoportjában, s azzal kiharcolja a hannoveri Final Eightben való szereplést.
 
Korábban a Ferencváros 8-5-re kikapott a Barceloneta otthonában. A magyar bajnokcsapat a találkozó előtt azonos pontszámmal állt a harmadik helyen a katalán együttessel, az összecsapáson azonban nem volt egyenrangú ellenfele riváliásának. A spanyolok - akik ősszel egy szoros mérkőzésen 9-8-ra győztek Budapesten - gyakorlatilag a nagyszünetre eldöntötték a találkozót, hiszen ekkor már öt góllal vezettek.
 
A Ferencváros továbbjutása ugyanakkor változatlanul nincs veszélyben, azonban szinte biztos, hogy csak a csoport negyedik helyén jut majd a hannoveri nyolcas döntőbe.
 
Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 11. forduló:
 
A csoport:
Brescia (olasz) - ZF-Eger 11-6 (2-0, 4-2, 2-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vlahopulosz 2, Magyar, Sánta, Avramovic, S. Rasovic 1-1
 
CNA Barceloneta (spanyol) - FTC-Telekom Waterpolo 8-5 (3-0, 3-1, 1-2, 1-2)
a magyar csapat gólszerzői: Sedlmayer 2, Nikic, Vámos, Német 1-1
 
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Pro Recco (olasz) 33 pont, 2. Brescia 23, 3. CNA Barceloneta 22, 4. FTC-Telekom Waterpolo 19, 5. Dinamo Moszkva (orosz) 15, 6. ZF-Eger 12, 7. Steaua Bucuresti (román) 6, 8. Crvena zvezda (szerb) 0
 
 

Videók