Vízilabda: az olasz kapitány lehet Kásásék edzője

Minden bizonnyal az olasz férfi vízilabda válogatott szövetségi-kapitánya, Alessandro Campagna lesz a világ legerősebb klubcsapatának, a Ferla Pro Reccónak az új vezetőedzője. A tréner az olimpia után minden bizonnyal távozik.


Korábban már beszámoltunk róla, hogy Giuseppe ”Pino” Porzio hét év után elhagyta a Ferla Pro Recco csapatát. A negyvenöt esztendős tréner hét olasz bajnokságot, hat Olasz Kupát, négy Euroligát és három Európai-szuperkupát nyert a világ legerősebb csapatával, amelyben Kásás Tamás és Madaras Norbert is szerepel. Az előző hat évben Benedek Tibor is a Reccót erősítette, de a 2011/2012-es szezon után a magyar legenda bejelentette visszavonulását.

Porzio a vezetőedzői poszt mellett a vezérigazgatói tisztségéről is lemondott. A csapat tulajdonosa Gabriele Volpi korábban már bejelentette, hogy Angiolino Barreca lesz az alelnök, így ő veszi át Porzio igazgatói ügyeit. Az idei szezonban az Olasz Kupa kivételével minden trófeát (Adria Liga) besöpört a Recco, így értelemszerűen Porzio helyét csakis egy elismert tréner veheti át.

Egyes hírek szerint a csapat új vezetőedzője Alessandro Campagna lehet, aki jelenleg az olasz férfi vízilabda válogatott szövetségi-kapitánya. A negyvenkilenc esztendős Campagna, aki 409 alkalommal szerepelt az olasz nemzeti csapatban a londoni olimpia után minden bizonnyal elhagyja a válogatottat, így gond nélkül elfogadhatná a Recco ajánlatát.

Videók