Vízilabda: a ”csőd” szélén Kásásék csapata

Az olasz vízilabda bajnokságban (Serie A1) szereplő Ferla Pro Recco komoly bajba került, ugyanis a klub legendás elnöke, tulajdonosa, Gabriele Volpi az összes posztjáról lemondott és elhagyta a világ legerősebb csapatát.


A Ferla Pro Recco a 2011/2012-es szezonban szinte mindent megnyert, ennek ellenére az idény végén a vezetőedző, Giuseppe Porzio lemondott a posztjáról. Az olasz válogatott legendás játékosa (326 válogatottság) hét év alatt hét olasz bajnokságot, hat Olasz Kupát, négy Euroligát és három Európai-szuperkupát nyert a Pro Reccóval. Pár héttel később a klub elnök, tulajdonosa, Gabriele Volpi is a távozás mellett döntött. Volpi mellett két fia Matteo és Simone is elhagyta a csapatot.

A Volpi család a csapat hivatalos honlapján tájékoztatta a médiát a távozásról. Fájdalmasnak nevezett döntésüket azzal indokolják, hogy csalódást okozott számukra az olasz szövetség (FIN) és a nemzetközi szövetség (LEN) elmúlt években mutatott negatív hozzáállása. Sokaknak nem tetszett az, hogy Volpi egy világválogatottat épített fel, amely Európában szinte verhetetlen volt. Volpi kiszállásával komoly bajba kerülhet a világ legerősebb vízilabdacsapata, hiszen a klub költségvetésének nagy részét ő állta.

Gabriele Volpi 2005-ben vásárolta meg a Ferla Pro Reccót, amelyből rövid időn belül Európa topcsapata lett. Volpi vezetésével a Pro Recco hétszer nyerte meg az olasz-bajnokságot, hatszor az olasz-kupát, négyszer a Bajnokok Ligáját (korábban Euróliga), háromszor az Európai-szuperkupát és egyszer az Adria Ligát.

A Pro Recco keretében két magyar vízilabdázót (Kásás Tamás, Madaras Norbert) találunk. Az előző idényben még Benedek Tibor is a csapatot erősítette. A női együttes a 2011/2012-es szezonban mindent megnyert. A GMG Pro Reccóban is két magyar vízilabdázó szerepel. Kisteleki Dóra és Drávucz Rita is az olasz együttesben keresi a kenyérre valót.

Videók