"Fizikailag jobbak vagyunk a franciáknál." - Leimeter Dóra

Az eddig százszázalékos női vízilabda válogatott a franciák ellen száll medencébe. A tét az elődöntőbe jutás.


Megkezdődik az egyenes kieséses szakasz a 2020-as Vízilabda Európa-bajnokságon. Elsőként a női csapatunk ugrik medencébe, hogy megszerezze a négy közé jutást érő győzelmet.

A magyar válogatott eddig hibátlanul teljesít a hazai eseményen. Kezdésként a horvát és a szlovák gárdát gyűrték le könnyedén, majd két nehezebb mérkőzés következett. Az oroszok már keményebb diónak bizonyultak, de a győzelem ellenük sem forgott kockán.

A görögökön is túllépve igazi örömjáték jött a lányoknak. A szerbek még a kapunkig sem nagyon jutottak el, így végül őket 0 gólon tartva nyertünk.Az ellenfél franciák a csoportkör során mindössze kétszer nyertek. Először Izrael csapata ellen diadalmaskodtak, majd az utólsó előtti helyen végző németeket győzték le. Az erőviszonyokról a szerbek elleni mérkőzésről követően Bíró Attila azt mondta, hogy a magyar és a holland együttesnek nem okozhat problémát a négy közé jutás. 

Míg Leimeter Dóra azt emelte ki, hogy fizikailag sokkal jobbak vagyunk a franciáknál, ennek ki kell jönnie a meccsen.

A Magyarország - Franciaország mérkőzés 19:00-kor kezdődik majd, a Duna Arénában.

Sport365.hu - Női vízilabda-válogatottunk lenullázta a szerbeket

A szerbek elleni papírforma győzelemmel fejezte be a csoportkört a magyar válogatott a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján. Bíró Attila együttese vasárnap a torna egyik leggyengébb csapata, a szerbek ellen nyert 27-0-ra. A magyarok a keddi negyeddöntőben a franciákkal találkoznak, várható sikerüket követően pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyol és a görög csapat párharcának továbbjutójával csapnak össze.

A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak. Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

Borítókép: Facebook.com/wp2020budapest

Videók