Végleg felhagyott a vízilabdával Benedek Tibor

A háromszoros olimpiai bajnok, korábbi szövetségi kapitány három éven keresztül volt az UVSE edzője.


Rendkívüli bejelentést tett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, korábbi szövetségi kapitány Benedek Tibor. 

A legutóbb az UVSE-nél lévő edző minden korábbi vízilabdával kapcsolatos tevékenységével felhagy. 

Az UVSE közleményét változatlan formában tesszük közzé.

Benedek Tibor hivatalos közleménye!

"Május 1-i dátummal visszavonulok minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől és a következő években kizárólag szurkolóként veszek részt a hazai vízilabda életében és az UVSE további szakmai munkájában.

Ezúton szeretném megköszönni az Egyesületben eltöltött három és fél évet, mely idő alatt rengeteg szeretetet, támogatást és bizalmat kaptam az Egyesület vezetőitől, elsősorban Lovas Péter elnöktől és munkatársaimtól.

Külön köszönet minden fiatal sportolónak, akiket taníthattam vagy szerencsés esetben a mesterük lehettem. Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy Szövetségi kapitányként és utánpótlás edzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani.

Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű.

Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait." 

Benedek Tibor vízilabdázóként háromszor nyert olimpiát (2000, 2004, 2008) kétszer Európa-bajnokságot (1997, 1999) és egyszer világbajnokságot (2003). Edzőként 10 évvel később is megnyerte a vb-t. Érdekesség, hogy mindkét alkalommal Barcelonában volt a vizes-vb. Négy alkalommal választották meg az év vízilabdázójának.


Benedek Tibor gólja a pekingi olimpiai döntőben. 


  
Benedek Tibor (kék sapkában a 8-as) remekelt Sydney-ben. Négy gólt lőtt az orosz csapatnak a döntőben.
Benedek Tibor az athéni olimpiai döntőben egy gólt szerzett Szerbia ellen.Benedek Tibor játékosként nyert Barcelonában, edzőként is megismételte.
Az a balkéz bizony sokszor villant.
fotó: Mark Thompson/Getty Images


Benedek Tibor 2013 és 16 között irányította a magyar férfi-vízilabda válogatottat.
fotó:Francois Nel/Getty ImagesBorítókép: Facebook.com/ Benedek Tibor

 

Videók