Vári Attila szerint az FTC BL-szereplése a válogatottat is segíti

A csoportküzdelmek a Duna Arénában lesznek majd.


A férfi vízilabda-válogatott játékosai számára az olimpiai felkészülés részének tekinthető a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitánya, amelynek egyik csoportját a jövő héten a Duna Arénában, buborék rendszerben rendezik.

Többek között erről beszélt pénteken, az M4 Sport Sporthíradójában Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetég (MVLSZ) elnöke, aki hozzátette, az előkészületek a terv szerint haladnak, rendkívül szigorú egészségügyi protokoll mentén zajlik majd a torna. Megjegyezte, hogy a külföldről érkező csapatok tagjainak már az országba lépéshez is szükséges egy negatív koronavírusteszt, majd a helyszínen újabb vizsgálatra kerül sor és csak egy újabb negatív eredmény fejében juthatnak akkreditációhoz a résztvevők, akik kizárólag a szálloda és az uszoda között mozoghatnak majd.

Vári Attila hozzátette, a 2019-ben BL-győztes FTC-Telekom Waterpolo már nagyon készül az eseményre, a zöld-fehérek keddtől sorrendben a montenegrói Jadran Carine, az olasz Brescia és a német Waspo Hannover együttesével játszanak. Az elnök szerint a válogatott események hiányában a nemzeti csapat játékosai számára ez a torna már az olimpiai felkészülést is segíti, a viadalt követően pedig csatlakoznak Märcz Tamás szövetségi kapitány keretéhez egy összetartásra.

A sportvezető elmondta, a gárda januárban a világligában szinte biztosan Debrecenben ugrik majd medencébe.A női válogatottról szólva az MVLSZ elnöke megjegyezte, az Európa-bajnoki bronzérmes csapat már javában készül a trieszti olimpiai selejtezőre, s bízik benne, hogy megszerzi a kvótát, hiszen - ahogy fogalmazott - az együttesnek ott a helye Tokióban.

Borítókép: waterpolo.hu

Videók