Újabb bajnoki címet ünnepelhet a Fradi

Szinte hihetetlen az egyesület szezonja.


Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét, mivel a férfi vízilabda ob I döntős párharcának harmadik felvonásán is legyőzte az A-Híd OSC Újbuda együttesét.

A szerdai, rendkívül szoros összecsapás csak ötméteresekkel dőlt el, a találkozó legjobbja a négygólos Varga Dénes volt.
 
A Ferencváros - amely két hét múlva még érdekelt lesz a Bajnokok Ligája hannoveri nyolcas döntőjében is - története 23. bajnoki címét gyűjtötte be.
 
Mindkét csapat jó védekezéssel kezdte a találkozót, az OSC rendkívül fegyelmezett volt hátul, elöl pedig koncentrált, ennek köszönhetően egy góllal vezetett az első negyedet követően.
 
A vendégek a második negyedben Hárai Balázs és Manhercz Krisztián emberelőnyös góljával növelték előnyüket, Varga Dénes ötméteresből volt közte eredményes. A Ferencváros Vámos Márton balkezes bombájával zárkózott fel, de Manhercz második találatával újra kétgólos volt az újbudai előny. A nagyszünet előtt Stefan Mitrovic révén ismét szépítettek a zöld-fehérek.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 
A nagyszünet után a Ferencváros "címvédő formába kapcsolt", és két perccel a negyed vége előtt utolérte riválisát (6-6).
 
A zárófelvonás mindkét oldalon kapusbravúrral indult, de a Ferencváros jött ki ebből jobban, mert Vogel Soma védéséből Varga tudott megúszni és a mérkőzés során először vezetéshez juttatta csapatát. Az OSC emberelőnyből egyenlített. Az olimpiai bajnok Varga szinte azonnal válaszolt. A hazaiak bő három perccel a vége előtt több mint hatvan másodpercig támadhattak a kétgólos vezetésért, de nem jártak sikerrel, ezt pedig Hárai egy klasszisgóllal büntette meg (8-8). Az utolsó egy percben mindkét csapatnak lehetősége volt a győzelemre, ám az eredmény nem változott, így jöhettek az ötméteresek.
 
Ebben a hazaiak kezdtek: Varga Dénes magabiztosan bombázott a hálóba, a túloldalon Manhercz is higgadt volt. A második párban Vámos kíméletlen volt, Burián Gergely viszont a jobb kapufára lőtt. Aaron Younger is nagy erővel bombázott a hálóba, Salamon Ferenc lövését viszont Vogel Soma védte, így Kállay Márk találata eldöntötte a bajnoki cím sorsát.
E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:
FTC-PQS Waterpolo - A-Híd OSC Újbuda 12-9 (1-2, 3-3, 2-1, 2-2, 4-1) - ötméteresekkel.
gólszerzők: Varga Dé. 4, Vámos 3, Mitrovic 1, illetve Hárai, Manhercz, Brguljan 2-2, Kovács Ge., Ukropina 1-1
 
A párharc végeredménye: 3-0 a Ferencváros javára.
 
A bajnokság végeredménye:
 1. FTC-Telekom Waterpolo
 2. A-Híd OSC Újbuda
 3. Szolnoki Dózsa
 4. ZF-Eger
 5. PannErgy-Miskolci VLC
 6. BVSC-Zugló 
 7. RacioNet-Honvéd
 8. Debreceni VSE
 9. PVSK-Mecsek Füszér
10. Metalcom Szentes
11. Tatabánya
12. AVUS Szombathely
13. UVSE Hunguest Hotels
14. Kaposvári VK
15. VasasPlaket
16. KSI
 
Az elmúlt tíz év bajnokai:
2009/10: TEVA-Vasas SC-Plaket
2010/11: ZF-Egri VK
2011/12: TEVA-Vasas SC-Uniqa
2012/13: ZF-Egri VK
2013/14: ZF-Egri VK
2014/15: Szolnoki Dózsa-Közgép
2015/16: Szolnoki Dózsa-Közgép
2016/17: Szolnoki Dózsa-Közgép
2017/18: FTC-PQS Waterpolo
2018/19: FTC-Telekom Waterpolo
        
Az összesített rangsor:
26-szor: Újpesti TE 
23: Ferencváros (Bp. Kinizsi)
18: Vasas
 9: Szolnoki Dózsa
 7: OSC, BVSC
 6: Bp. Honvéd
 4: Magyar UE
 3: III. Kerületi TVE, ZF-Eger
 2: Balaton UE, MAC
 1: BSE, MAFC, Tungsram SC

Videók