Új-Zéland kipipálva, jöhet Olaszország

Bíró Attila csapata nagyon magabiztosan jutott be a legjobb 8 közé, ahol Olaszország együttesével csap össze.


A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A magyarok a hétfői negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes olaszokkal találkoznak, közép-európai idő szerint 11.30 órától.
 
A Koreai Köztársaságba a világbajnokság második felére megérkezett az ítéletidő, ugyan a hőmérséklet 25 Celsius-fok volt, óriási páratartalom, erős szél és szakadó eső jellemezte az elmúlt két napot.
Bíró Attila korábban azt mondta, bár dolgozott szövetségi kapitányként Új-Zélandon, a mostani együttesről már nem lehet sokat tudni. 
Viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem okozhat gondot a továbbjutás, a tengerentúliak azonos létszámban nem jelentettek veszélyt a kapura. 
 

Vályi Vanda (képen) játékára nagy szükségünk volt Új Zéland ellen.
 
Habár zongorázni lehetett a tudásbeli különbséget a két csapat játékosai között, a magyarok rengeteget hibáztak, így csak két góllal nyerték meg az első negyedet. Nem változott a játék képe a folytatásban sem, így ötgólos különbség alakult ki a nagyszünetre.
Az új-zélandiak a találkozó második felére kissé el is fáradtak, így a magyarok gyakorlatilag fél gőzzel diadalmaskodtak.
 
 
Eredmény:
vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország - Új-Zéland 17-6 (4-2, 4-1, 4-1, 5-2)

gólszerzők: Keszthelyi 4, Leimeter 3, Szilágyi, Vályi, Gurisatti 2-2, Parkes, Rybanska, Illés, Tóth-Csabai 1-1, illetve Houghton, McDowall 2-2, Doyle, Howarth 1-1
 
A játéknap első mérkőzésén Hollandia 5-4-re verte Kanadát, a folytatásban Görögország Kínával, Ausztrália pedig Kazahsztánnal csap össze a 8 közé jutásért.
 
Fotó: Facebook.com/ Magyar Vízilabda szövetség
Bélyegkép: MVLSZ.hu
 

Videók