Tömeges fertőzés és súlyos tünetek: Ezért nem játszott a MK-ban az OSC

Az OSC-Újbuda közleményt adott ki a BENU Magyar Kupa Négyes Döntőjével kapcsolatosan.


A múlt évi döntős OSC egészségügyi okok miatt elállt a szerepléstől. A visszalépést Becsey Péter, az újbudaiak sportigazgatója azzal indokolta csütörtökön, hogy az elmúlt időszak tíz játékosukat érintő tömeges megbetegedései után, az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a felelősséget játékosaik mérkőzéseken való részvételéért.

A csapat közleményt adott ki, melyben részletesen megindokolják döntésüket: 

"Csapatunk, az OSC-Újbuda nem tud részt venni a hétvégén rendezendő Magyar Kupa Négyes Döntőjében.

Az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után – amely tíz játékost érintett – az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállaljuk a felelősséget játékosaink mérkőzéseken való részvételéért.

Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat. Az utolsó eredményeket, a mellkas CT-t, még most várjuk. Bízunk benne, hogy minden orvosi lelet kielégítő lesz és a csapat folytathatja a munkát, lassanként növelheti a terhelést, valamint rövid időn belül megkezdheti a szereplést a magyar bajnokságban.

Köszönjük a Magyar Vízilabda Szövetségnek a segítségét, amit a tesztelések érdekében nyújtott, illetve a türelmet, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, ami a csapat jelenlegi állapotának, illetve a vírusról rendelkezésre álló ismereteknek megfelel!"

Kép: Facebook/OSC Waterpolo

Sport365.hu - A Fradi és a Szolnok vívja a döntőt

A zöld-fehérek a szombati második elődöntőben a Vasast győzték le négy góllal a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Eredmény, BENU férfi Magyar Kupa (Margitsziget), elődöntő: FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd-VasasPlaket 13-9 (2-1, 5-2, 4-5, 2-1) A Vasas jutott vezetéshez, de a Ferencváros még az első nyolc percben 2-1-re fordított, majd a második negyedben, negyedórányi játék után 6-1-re elhúzott.

Videók