Szuperdöntőbe juthat a magyar válogatott

Amennyiben a magyar női vízilabda-válogatott kedden legyőzi a novemberben tizenhat góllal megszórt franciákat, akkor biztosítja helyét a női vízilabda világliga júniusi, sanghaji Szuperdöntőjében.


Bíró Attila Európa-bajnok csapata novemberben, felforgatott összeállításban is tízgólos győzelmet (16-6) aratott Lille-ben, így nem valószínű, hogy kedden a margitszigeti 33-as medencében nagy meglepetés születne, még úgy sem, hogy a riói olimpián az All Star-csapatba beválasztott Bujka Barbara és Keszthelyi Rita sem játszhat kisebb sérülése miatt. A siker azt jelentené, hogy a gárda legrosszabb esetben is a két európai csoport jobbik másodikjaként bejut a kínai fináléba, azonban a szövetségi kapitány a csoportelsőségre hajt – számolt be róla az MTI.

"Nem lebecsülve a franciákat, mi sokkal inkább már az olaszországi mérkőzésre készülünk - idézte a szövetség hivatalos honlapja Bíró Attilát. - Az ellenük készülő taktikát gyakoroljuk majd az edzéseken, hiszen nincs sok időnk együtt készülni, minden lehetőséget meg kell ragadnunk."

A franciák elleni világliga-meccs 13-as csapata:

Doroszlai Vanda (BVSC), Kasó Orsolya (Dunaújváros) - kapusok

Czigány Dóra, Csabai Dóra, Szücs Gabriella (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (Eger) - mezőnyjátékosok

Női világliga európai selejtező:

Február 21., 18.30:

Magyarország-Franciaország

március 28.:

Franciaország-Olaszország

április 18.:

Olaszország-Magyarország

A csoport állása:

1. Magyarország 5 pont

2. Olaszország 4

3. Franciaország 0

Videók