Szavazzon Varga Dénesre! Ő lehet az év legjobb vízilabdázója

Már csak a szurkolók szavazatán múlik, hogy mi lesz a végeredmény. Jelenleg hatalmas arányú közönségszavazattal vezet Varga Dénes!


Az utolsó szakaszához érkezett a Total Waterpolo szakportál szavazása, amelyen a világ legjobb vízilabdázóit választják ki: a férfiaknál jó esélye van a címre Varga Dénesnek, az eddig leadott voksok alapján ugyanis a Ferencváros olimpiai bajnoka és az olasz Francesco Di Fulvio között dől el a verseny.

A szaklap harmadik éve rendezi meg a szavazást, idén 30-30 szakembert kért fel a voksolásra a sportág legismertebb edzői - köztük például Alessandro Campagna, Ivica Tucak, Dejan Savic - közül. Magyarországról a női szakág képviselőire Bíró Attila szövetségi kapitány, Mihók Attila, a Dunaújváros és Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője szavazott, a férfiaknál Varga Zsolt, a legutóbbi szezonban Bajnokok Ligája-első, magyar bajnok és kupagyőztes FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője, s Märcz Tamás szövetségi kapitány voksolt.

A hazai médiumok közül a vlv.hu szavazhatott, a szaklap tájékoztatása szerint öt játékost lehetett megnevezni, s az egyes helyezések 5, 4, 3, 2, illetve 1 pontot érnek. A szavazatokat összesítik, majd a pontokhoz hozzáadják a közönségszavazás végeredményét, így alakul ki a végső sorrend.

A Total Waterpolo naponta két szakember, illetőleg szerkesztőség voksait hozza nyilvánosságra, a verseny kétharmadánál pedig egyértelmű, hogy a férfiaknál az olasz Francesco Di Fulvio és a magyar Varga Dénes párharcából kerül majd ki a győztes, előbbi jelenleg két ponttal vezet.

A nőknél az amerikai Ashleigh Johnson áll az élen megelőzve honfitársát, Maggie Steffenst. A legjobb magyar, Keszthelyi Rita az ötödik helyen áll.


A közönségszavazás döntően befolyásolja a végeredményt, ugyanis e verseny helyezettjei 25, 20, 15, 10 és 5 ponttal növelik az összesített eredményt. Eddig a közönségszavazáson nagy támogatást kapott Varga Dénes a szurkolóktól, ugyanis a férfiaknál jelenleg a Ferencváros játékosa vezet, az összes leadott szavazat 44,67 százalékával, a második a német Marko Stamm (14,21), a harmadik Di Fulvio (11,39) és csak negyedik görög Konsztantinosz Geniduniasz (7,46), Vámos Márton pedig az ötödik helyen áll (3,07)

A nők közönségszavazását magyarok vezetik, Keszthelyi Rita a voksok 29,04 százalékát gyűjtötte be, szorosan mögött pedig Gurisatti Gréta áll a második helyen jelenleg (24,77).

Szavazzon Ön is szombat éjfélig a férfi és a női pólósokra is a Total Waterpolo
 honlapján!

Frissítés: 

A pontszámok alapján fej-fej mellett 81 ponttal vezet Di Fulvio és Varga Dénes. A közönségszavaztokban azonban hatalmas fölényben van a magyar pólós, az összes leadott szavazat 50,61%-ával rendelkezik, míg Fulvio 10.66%-nyi szavazattal a harmadik helyen van.

Borítókép: vizipolo.hu

Videók