Sorsdöntő napok előtt a Kemény-legények

Csütörtökön kezdetét veszi a VI. VOLVO Kupa, amelyen a magyar vízilabda válogatott mellett a regnáló világbajnok Olaszország mellett Németország és Kanada vesz részt. A tornát Székesfehérváron rendezik meg.


A magyar vízilabda válogatott szempontjából különösen fontos lesz a január 6-8. között megrendezésre kerülő VI. VOLVO Kupa, ugyanis Kemény Dénes szövetségi-kapitány minden bizonnyal a torna után hirdeti ki a hollandiai Európa-bajnokságra utazó keretét. A Székesfehérváron megrendezendő torna első napján a magyar csapat ellenfele Kanada lesz. A ”juharleveles” ország válogatottjával utoljára a tavalyi VOLVO Kupán futott össze Kemény Dénes csapata, akkor 16-8-ra nyertünk.

A második napon következik a torna legfontosabb mérkőzése. Kásás Tamásék a regnáló világbajnok olasz válogatott ellen szállnak vízbe. Alessandro Campagna keretében 13 olyan játékost találunk, aki ott volt a shanghaji világbajnokságon aranyérmet szerző alakulatban. Egyes hírek szerint az olaszok kapitánya a VOLVO Kupán már bevetheti a világ egyik legjobb kapusának tartott Stefano Tempestit. A harminchárom esztendős kapusnak pár hónappal ezelőtt vállműtétje volt.

A torna utolsó napján következnek a németek, akik felkészülési mérkőzésen kiütötték az EB házigazdáját. Alexander Tchigir, Marko Stamm és Erik Bukowski a hollandok ellen nem játszott, de ellenünk minden bizonnyal beveti őket Hagen Stamm szövetségi-kapitány. Érdekesség, hogy a magyar vízilabda válogatott a VOLVO Kupán találkozik 137. alkalommal a német nemzeti csapattal.

A programturizmus.hu értesülése szerint a napi belépőjegy (amely két meccsre szól) 2000 forintba kerül (diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 forint). A három napra, tehát a torna összes mérkőzésére szóló bérlet ára 5500 forint.

A magyar válogatott kerete:
Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán - kapusok
Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok

A VI. VOLVO Kupa műsora
január 6. péntek
18.30 Olaszország – Németország
20.30 Magyarország – Kanada

január 7 szombat
18.30 Németország – Kanada
20.30 Magyarország – Olaszország

január 8 vasárnap
9.00 Kanada – Olaszország
11.00 Magyarország - Németország

 

Videók