Sima magyar siker Montenegró ellen a Szamarcidisz Kupán

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a görögországi Szamarcidisz Kupán: az első nap nyitómeccsén két góllal verte Montenegró legjobbjait.


Benedek Tibor együttese fegyelmezett, higgadt játékkal, kiváló védekező és kapusteljesítménnyel simán verte Montenegró csapatát - írta helyszíni tudósításában a www.vlv.hu szakportál.

A magyar gárda viharosan kezdett, a második negyed elején már 4-0-ra vezetett, amikor a rivális szépített, majd a harmadik negyed nyitányaként feljött 4-2-re.

A folytatásban ismét a magyar alakulat irányított, s a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert találatával az utolsó játékrészre 7-3-as előnyre tett szert.

A befejező nyolc percben Varga Dénes emberelőnyös góljával lett 8-4, s bár a hajrában már csak montenegrói találat esett, így is magabiztos sikert aratott a magyar csapat.

Benedek Tibor a honlapnak így értékelt:

"Nagyon fegyelmezetten játszottunk és nagyon jól védekeztünk. Szerettem volna, ha ezt a meccset vesszük a legkomolyabban a tornán. Ez sikerült, megtették a fiúk, nagyon profi módon játszottak végig, megérdemelt a győzelmünk."

Még pénteken másodszor is vízbe száll az együttes, az esti meccsen - 18.30 órától - Szerbia válogatottja lesz az ellenfél a lamiai ötcsapatos tornán, amelyen a házigazdák legjobbjai mellett még az olasz gárda vesz részt.

VÍZILABDA
Szamarcidisz Kupa:

Magyarország-Montenegró 8-6 (3-0, 1-1, 3-2, 1-3)

a magyar góldobók: Szivós, Varga Dénes 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Kis G., Madaras 1-1

Videók