Remekel a magyar vízilabda válogatott az EB-n

A magyar női vízilabda válogatott bejutott az Oroszországban zajló junior Európa Bajnokság döntőjébe, miután az elődöntőben a lányok legyőzték Görögországot. A vasárnapi fináléban Magyarország Oroszországgal találkozik majd.


Az oroszországi Chelyabinsk-ban zajló női junior Európa Bajnokság döntőjében igazi csúcsrangadót rendeznek meg. A fináléba Magyarország és a házigazda orosz válogatott jutott be. A magyar nemzeti csapat az elődöntőben Görögországgal játszott. Az első negyed gólzáport hozott, ugyanis a magyar és a görög válogatott is három-három gólt dobott. A második felvonásban kétgólos előnyre tett szert az Antal Dóra vezette válogatott.

A harmadik játékrészben 1-1-re végeztek a csapatok. A magyar válogatott az utolsó negyedben tovább növelte az előnyét, így 8-5-re győztük le a helléneket. A másik ágon Oroszország és Olaszország csapott össze egymással. A házigazda végig a kezében tartotta a mérkőzést, így 8-4-re nyerte meg az összecsapást. A mérkőzés legjobbja Diana Antonova volt, aki három gólt dobott.

A magyar – orosz döntőt vasárnap 16 órakor rendezik meg. A bronzmérkőzést két órával korábban rendezik meg. Érdekesség, hogy Magyarország 2008 után másodszor nyerheti meg a kontinenstornát.

Videók