Pólós lányaink könnyedén verték a szlovákokat

Megvan a második győzelem is, a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.


A magyar női válogatott 20-2-re legyőzte hétfőn a szlovákot a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság második fordulójában, így százszázalékos maradt.

A magyarok szerdán 19 órától az oroszokkal találkoznak.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.


Fotó: MTI

Garda Krisztina értékelt a Sport365.hu-nak az összecsapás végén:

"Az ilyen meccseket mindig nehéz értékelni. Örülök, hogy kevesebb gólt kaptunk, mint tegnap. Kicsit belassultunk az ő tempójukra. Lőhettünk volna még több gólt, de azért bízom benne, hogy tudunk még javulni az oroszok elleni meccsig.

A második negyedtől fel sem úsztak a szlovákok, hogy ne tudjunk lefordulni, így elég nehéz a védekezést gyakorolni. Támadásban meg próbáltunk minél több gólt lőni.

Holnap pihenőnap. Lesz két edzés, taktikai elemeket gyakorlunk, biztos lesz videózás is. Készülünk már az oroszok ellen."

A találkozó végén társoldalunk a felvideksport.hu készített interjút Rybánska Natašaval, aki három gólt is szerzett. A nyilatkozatot változtatások nélkül közöljük:

Hogyan készültél a szlovákok elleni meccsre? Volt benned extra motiváció?

"Nem mondanám, hogy motiváltabb lettem volna mint máskor. Leginkább mentálisan kellett felkészülnöm, hogy nyugodt legyek és úgy tekintsek az ellenfélre, mint bármelyik másikra."

Milyen érzés volt, mikor lejátszották a szlovák himnuszt a mérkőzés előtt?

"Előfordult már egyszer a junior-válogatottban, hogy Szlovákia ellen játszottam. De most sem tudnám szavakba önteni, hogy mit érzek olyankor. Leírhatatlan ami bennem kavarog. De magyar színekben vagyok, a magyar válogatottban játszok és mindent megteszek, hogy a csapat nyerjen."

Három gólt lőttél, milyen meccs volt?


"Hát, elég lassú. Inkább egy edzés volt ez számunkra, hogy megérezzük a medencét és az egymás közötti játékot szokjuk. De nem mondanám, hogy ez egy jó edzés volt."

Jobb, hogy gyengébb csapatok ellen kezditek az Európa-bajnokságot?

"Úgy gondolom, hogy mentális szempontból jobb, hogy így jönnek az ellenfelek. Mivel hazai közönség előtt játszunk nagyobb volt rajtunk a nyomás, ami ezen a két meccsen teljesen eltűnhetett, így már megszoktunk a légkört."

Hogyan készültök az oroszok és a görögök ellen?

"Mindkét összecsapás nagyon fontos lesz számunkra, hiszen meg akarjuk nyerni a csoportot. Most viszont még csak a következő ellenféllel foglalkozunk, csak Oroszország lesz ott a fejünkben."

 

A mérkőzés előtt három fiatallal beszélgettünk:

 

Sport365.hu - Így kell kezdeni egy hazai Eb-t! Pólós lányaink kiütéssel győztek

Az első öt gólt a magyar csapat szerezte, már ekkor látható volt, hogy ezt a mérkőzést nagyarányú győzelemmel zárjuk. A félidőre 12-3-as állással fordultak a csapatok. A játék képe ezután sem változott, sorban jöttek a magyar gólok. Remekül kezdődött számunkra a hazai rendezésű Európa-bajnokság.

 A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse az Eb-t a Sport365-ön! 

Borítókép: MTI

Videók