Mészárlás! Könnyedén győzte le Izraelt a magyar női vízilabda-válogatott

Bíró Attila csapata átgázolt az izraelieken a trieszti olimpiai selejtezőtorna nyitómérkőzésén.


A magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtező sorozat első mérkőzésén Izrael ellen kezdte meg menetelését a koronavírus-járvány miatt 2021 nyarára halasztott tokiói olimpiára. 

A találkozót a papírformának megfelelően a magyar csapat kezdte jobban. Garda Krisztina, Keszthelyi Rita, valamint Gurisatti Gréta góljára csak egy válasz érkezett így két perc után 3-1-re vezetett Magyarország.

A magyar csapat tovább folytatta remek játékát az első negyedben 7-2-re vezetett. 

A második negyed első felében úgy tűnt, megtorpant a magyar csapat támadójátéka. Szűk öt perccel az első félidő vége előtt maradt a 7-2-s állás. Az ötödik percben azonban Gyöngyössy Anikó góljával már a 8. magyar találatot lőtte. Egy megúszás után Illés Anna növelte a magyar csapat góljainak a számát. A nagyszünetre Leimeter góljával 10-2-es magyar vezetéssel mehettek pihenőre a felek. 

A harmadik negyed elején újabb magyar gól következett. Parkes Rebeka  egy lefordulás után volt eredményes, majd Szilágyi találatával már 10 gól volt a különbség a két csapat. Három perccel a negyed vége előtt 16-2 volt már az állás, Parkes és Szilágyi góljainak köszönhetően. 2:42 volt vissza, amikor már Keszthelyi saját maga ötödik, csapata 17. gólját szerezte. (17-2)

A negyed végéig 19 gólig jutott a magyar csapat, így a zárónegyed 19-2-s magyar előnnyel kezdődött. 

A záró negyedben továbbra is folytatódott a magyar gólparádé. Előbb büntetőből Gurisatti, majd Rybanska akcióból talált be. 

Gurisatti és Vályi góljaival tovább folytatódott a magyar remeklés. Kevesebb mint négy perccel a vége előtt 23-2 volt az állás. 

45 másodperccel a vége előtt Leimeter Dóra találatával szereztük meg a 26. találatunkat, majd egy megúszás után Gurisatti góljával alakult ki a 27-2-s végeredmény. 

A magyar csapat a következő fordulóban Kazahsztán ellen lép pályára. 

Borítókép: Facebook.com/ Magyar női vízilabda-válogatott

 

Videók