Megvan Märcz Tamás kerete a belgrádi világliga szuperdöntőjére

A kapitány szakmailag nem indokolja a csapatkijelölést, ugyanakkor kemény összecsapásokra számít Belgrádban. Elmondása szerint a legjobb négy közé is bekerülhet a válogatott.


Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a férfi vízilabda világliga jövő heti, belgrádi szuperdöntőjére utazó 15 fős keretét.
A szombaton Bajnokok Ligáját nyert Ferencváros játékosai - összesen tízen - a csütörtök reggeli edzésen csatlakoztak a felkészülést már korábban megkezdőkhöz, közülük hárman - Gór-Nagy Miklós, Kállay Márk és Német Toni - utaznak Szerbiába.
 
"Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Märcz Tamás. A szövetségi kapitány kiemelte, a világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár csapatára, és elsőként arra kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a tornára készülő 15 játékos miként formálódik majd csapattá, később pedig arra, miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben. 
 
Märcz Tamás kemény mérkőzésekre számít a világliga nyolcasdöntőjében.
Fotó: Adam Pretty/Getty Images
 
"Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani, de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk" - tette hozzá a szakember.
Elmondta, a most kimaradók - összesen 12 pólós - Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba és Zala György irányításával itthon készülnek a további feladatokra. A válogatott hétfőn utazik Belgrádba, ahol kedden Kanada ellen kezdi meg szereplését.
 
A szövetségi kapitány szerint reális esély van arra, hogy a legjobb négy közé kerül a magyar vízilabda-válogatott.
Fotó: Adam Pretty/Getty Images
 
A világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének győztese kvótát szerez a jövő nyári tokiói olimpiára. A magyarok az észak-amerikaiakon kívül Japánnal és Spanyolországgal találkoznak a csoportkörben. A másik négyesben Ausztrália, Horvátország, Kazahsztán és Szerbia szerepel.
 
A magyar válogatott kerete:
kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)

mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC) 

Videók