Magabiztos győzelemmel kezdtek a magyarok

Märcz Tamás együttese öt góllal győzött Montenegró ellen.


Az olimpiai bronzérmes magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos játékkal, 14-9-re legyőzte Győrben a montenegrói csapatot a világliga európai selejtezőjének nyitányán, idei első mérkőzésén.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese márciusban a románok ellen folytatja a sorozatot, amelynek európai döntőjét április 14-16-án Budapesten rendezik.

Férfi világliga, európai selejtező:
Magyarország-Montenegró 14-9 (4-1, 4-3, 3-2, 3-3)

gólszerzők: Vigvári Ve. 4, Manhercz 3, Jansik Sz. 2, Erdélyi, Zalánki, Mezei, Bedő, Vadovics 1-1, illetve Mrsic, Spaic, Ukropina 2-2, Perkovic, Popadic, Petkovic 1-1

A győri Aqua Sportközpontban rendezett összecsapáson a magyar válogatott Fekete Gergő személyében újoncot avatott, a kapuban pedig Vogel Soma kapott bizalmat.
Mindkét gárda kissé kapkodva kezdte a mérkőzést, sok volt a hiba, a kapusok pedig könnyed védésekkel melegítettek be. A negyed második felében aztán a magyar válogatott talált magára, védekezésben szinte kifogástalan teljesítményt nyújtott, támadásban pedig jöttek a gólok (4-1).

A második nyolc percre "megérkezett a meccsbe" a montenegrói csapat és két gólra jött fel, de a félidő előtti utolsó percben előbb Bedő Krisztián pöccintette be gyönyörűen Vigvári Vendel bejátszását, öt másodperccel a dudaszó előtt pedig utóbbi lőtt szépségdíjas gólt (8-4).

A folytatásban is a magyarok játszottak fölényben, látványos megmozdulásokban sem volt hiány, az elmúlt év legjobbjának választott Manhercz Krisztián lőtt kíméletlenül a montenegrói kapus feje fölött a hálóba, majd Vogel védett ötméterest, Vadovics Viktor pedig egy az egyben verte meg emberét és vette be a kaput.

A zárónegyedet Vigvári góljai nyitották, a hajrára kissé elfáradtak a csapatok, s a magyarok végül ötgólos különbséggel, megérdemelten diadalmaskodtak.

Borítókép: MTI 

Videók