Ma meglehet az első érem

A magyar női vízilabda-válogatott a bronzéremért játszik a budapesti Európa-bajnokságon.


Bíró Attila csapata a hollandok ellen ugrik medencébe. A tét nagy, a győztes bronzérmet szerez a 2020-as Vízilabda Európa-bajnokságon.

A magyarok és a hollandok is veretlenül érkeztek az elődöntőbe, ott azonban mindkét gárdát megállította az ellenfele.

A hazai együttes szoros mérkőzésen a spanyoloktól szenvedett 11-10-es vereséget, míg a hollandokat az oroszok győzték le, ötméteresekkel.

A vízilabdázás tekintetében mind a két csapat történelmi múlttal rendelkezik, az első, 1985-ös Eb-től kezdve, mindig ott voltak a kontinensviadalon. Az első 4 Eb-n eza  két egység játszotta a döntőt. 1985-ben, 87-ben és 89-ben a hollandok voltak jobbak, 1991-ben azonban mi nyertünk.

Az összes kontinenstorna tekintetében fej-fej mellett halad a két ország, 8-szor a magyarok szálltak ki győztesként a medencéből, 7-szer pedig a hollandok.

Bár az Európa-bajnokságok keretén belül 15-ször játszottunk egymás ellen, bronzmérkőzésen most találkozunk egymással.

Ha csak a rendes játékidőt nézzük, megállapíthatjuk, hogy Magyarország volt az utolsó csapat, aki le tudta győzni Hollandiát. 2016-ban a belgrádi döntőben mi voltunk a jobbak, azóta azonban a hollandokat csak büntetőkkel lehetett megállítani.

A bronzmérkőzés 17:30-kor kezdődik a Duna Arénában.

A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

Sport365.hu - Őrült végjáték után úszott el a magyar álom

Bár az első ráúszásnál elhoztuk a labdát, emberelőnyös helyzetben blokkoltak a spanyol védők. Az ellentámadásnál mi védekeztünk jól. A meccs első gólját Gurisatti Gréta szerezte egy távoli lövésből (1-0). Úgy tűnt, a spanyolok a harmadik magyar kiállítást sem tudták kihasználni, de videózás után megadták a gólt, így 1-1-re módosult az eredményjelzőn az állás.

Borítókép: Facebook.com/wp2020budapest/Dercésnyi István

Videók