Lenulláztuk Máltát, csoportelső a férfi vízilabda-válogatott

A magyar válogatott esélyeshez méltón játszott és megszerezte a csoportelsőséget.


A vízilabda Európa-bajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott Málta ellen lépett pályára, és gólt sem kapva verte meg őket.

A 26-0-ás győzelem egyébként történelminek számít. 26-os gólkülönbséget csak a görögök tudnak rajtunk kívül felmutatni. Ők a 2018-as Eb-n a törököknek lőttek huszonhetet igaz kaptak is egyet. 

A dobott gólok tekintetében a spanyoloknál maradt a rekord. Ők 1991-ben 28-szor találtak be a briteknek. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy akkor még csak 7 percig tartott egy-egy negyed.

A magyar csapat ezzel csoportelsőként jutott tovább, és várhatja az Oroszország-Grúzia mérkőzés győztesét. 

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos

Magyarország-Málta 26-0 (6-0 7-0 8-0 5-0) 

Sport365.hu - Málta - Magyarország, férfi vízilabda - ÉLŐ!

Sport365 | Sport hírek - Csapatok - Játékosok - Videók - Fotók - Blog - Fórum - Tabella - Élő - Eredmények

Varga Dénes a találkozó után így nyilatkozott a Sport365-nek:

"Nem tudtuk azt, hogy meg tudjuk-e csinálni, én még nem játszottam olyan meccset, ahol 0 gólon tudjuk tartani az ellenfelet. "

"Az biztos, hogy a következő meccsre egy nap pihenő után, hétfőn kezdünk majd el készülni." 

"Az a nehéz abban, hogy Budapesten játszunk, hogy nagyon közel vannak a szeretteink. A gyerekeim gyakran kérdezik, hogy mikor megyek haza, erre én azt válaszolom mindig, itthon vagyok. Az lenne a legjobb ha velük tölthetnék egy kis időt. "

"A közönség rengeteget segít,de olyan az akusztika hogy a felső részen sokkal jobban hallatszik, mint a medencetérben, úgyhogy megragadom az alkalmat és rajtatok keresztül üzenem, hogy lehet még hangosabban is."

Varga Dénes gólja

Varga Dénes a világ (egyik, ha nem a) legjobb vízilabdázója parádézott Málta ellen - 6 gólt lőtt tegnap este!

 

 

 

A gólt sem kapó Nagy Viktor pedig így értékelt stábunknak, a lefújást követően:

"Az be volt tervezve, hogy én védek. A Duna-Arénában, telt ház előtt mindig jó érzés medencébe ugrani."

"A közönségnek óriási szerepe volt abban, hogy túl tudtuk teljesíteni az elvárást.  Az, hogy 20-al kell nyerni az egy kis terhet jelentett, hiszen csoportelsők akartunk lenni, már a spanyol meccsen. A mai meccsen kaptunk egy új esélyt.

"Nekünk könnyebb volt a helyzetünk a spanyolokhoz képest ugyanis ők nem tudták, hogy mennyivel kell nyerniük, mi pedig igen. Amikor nem tudod, hogy mi a konkrét cél, csak abban a tudatban vagy, hogy minél több gólt kell szerezned, az nagyon nehéz."


"Most először voltam elégedett hiszen nem kaptam gólt, és ha gólt kapunk, akkor nem lehetek elégedett, hiszen valami nem működött." 


"A meccs végéig nem foglalkoztam azzal, hogy mi lesz, mert hajtott az adrenalin, 23-0-nál azonban egy pillanatra bevillant, hogy innen már megvan az áhított gólkülönbség!"

 

A mérkőzés előtt máltai szurkolókkal latolgattuk az esélyeket:

 

 

 

Borítókép: MTI/ Szigetváry Zsolt
  

Fotók: Waterpolo.hu

 

 

Videók