Legnagyobb ellenfeleink is keretet hirdettek a vízilabda Eb-re

Mind a szerb vízilabda válogatott szövetségi-kapitánya, Dejan Udovicsics , mind az olasz kapitány, Alessandro Campagna kihirdette a hollandiai Európa-bajnokságra utazó keretét.


A regnáló Világliga győztes szerb alakulatban két olyan játékost találunk, aki hazánkban vízilabdázik. Braniszlav Mitrovics Debrecenben, míg Zsivko Gocsics Szolnokon játszik.

A Samarcidis Kupán elért ezüstérem után összeállt a szerbek utazó kerete a január 16-án kezdődő eindhoveni Európa-bajnokságra. A négyszeres világ-, és Európa-bajnok csapat szövetségi-kapitánya, Dejan Udovicsics két helyen változtatta meg keretét a görögországi állományhoz képest. Udovicsics, aki játékosként világ-, és Európa-bajnoki címet nyert a szerb válogatottal, kirakta a keretből Gojko Pijetlovicsot és Marko Avramovicsot, a két játékos helyét Braniszlav Mitrovics és Aleksa Saponjics vette át.

A keretben ott van a világ egyik legjobb kapusa, Szlobodan Szoro, akit a Samarcidis Kupa legjobb hálóőrének választottak meg. Utazik Hollandiába a center Szlobodan Nikics és a 252-szeres válogatott Vanja Udovicic is, aki 298 góllal a jelenlegi szerb-válogatott legeredményesebb játékosa. A kapitány, már Londonra is készül, ugyanis a keret tagjai Dusan Mandics mellett a Saponjics testvérek, Luka (22 éves) és Aleksa (20) is, akik az új generációt képviselik. A keretben ott van a világ legjobb játékosának megválasztott Filip Filipovics is.

A szerb válogatott a B-csoportba került Németországgal, Horvátországgal, Romániával, Montenegróval és Spanyolországban egyetemben. Udovicsicsék számára érdekes mérkőzéssel rajtol a kontinensviadal, ugyanis január 16-án a spanyolok ellen játszanak. Mint ismert, Guillermo Molinaék a Samarcidis Kupán 11-10-re legyőzték a szerbeket.

Szerbia EB-kerete
Szlobodan Szoro; Braniszlav Mitrovics – kapusok
Dusko Pijetlovics; Szlobodan Nikics; Nemanja Ubovics; Andrija Prlainovics; Stefan Mitrovics; Milos Csuk; Aleksa Saponjics; Zsivko Gocsics; Luka Saponjics; Dusan Mandics; Vanja Udovicsics; Milan Aleksics; Nikola Radjen – mezőnyjátékosok

A regnáló világbajnok olasz vízilabda válogatott szövetségi-kapitánya, Alessandro Campagna a várakozásokkal ellentétben nem nevezte a vállsérülése után lábadozó Stefano Tempestit. A harminchárom esztendős kapus maga döntött úgy, hogy nem vesz részt a kontinensviadalon. Tempesti egy interjúban elmondta, hogy a londoni olimpiára már százszázalékos állapotban szeretne elutazni, ezért nem vállalta el a Európa-bajnokságot.

A helyét minden bizonnyal csapattársa Giacomo Pastorino veszi át. A második számú kapus a Savona hálóőre, Goran Volarevic lehet. A keretből kimaradt Tommaso Negri (Posillipo), Valerio Rizzo (Savona) és Massimo Giacoppo (Pro Recco), rajtuk kívül a világbajnok Arnaldo Deserti sem lesz ott a EB-n. Az olaszok január 16-án Magyarország ellen kezdenek.

Az olasz válogatott kerete
Christian Presciutti (AN Brescia);
Valentino Gallo, Amaurys Perez (CN Posillipo);
Matteo Aicardi (pictured), Goran Volarevic (Carisa Savona);
Maurizio Felugo, Niccolò Figari, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto, Federico Lapenna, Giacomo Pastorino (Ferla Pro Recco).

 

Videók