Közös megegyezéssel távozik Märcz Tamás

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége hétfői ülésén meghallgatta Bíró Attila és Märcz Tamás szövetségi kapitányi beszámolóját a világbajnoki szereplésről.


A Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) elnöksége hétfői ülésén úgy döntött, hogy a jövőben nem Märcz Tamás irányítja a férfiválogatottat. A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.

Az öt és fél éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozó Märcz Tamás a 2022-es budapesti világbajnokságon elért hetedik helyezése ellenére a magyar vízilabdasport egyik legsikeresebb szakvezetőjének mondhatja magát, amelyért az elnökség elismerését és köszönetét fejezte ki. Vári Attila, a szövetség elnöke elmondta, hogy a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások is magasabbak a sportágunkkal szemben - ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot.

A budapesti vb-t követően az MVLSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértve úgy határozott, hogy a 2024-es párizsi olimpián való eredményes szerepléshez a tervezettnél gyorsabb ütemű megújulásra van szükség, hogy megfelelő választ tudjunk adni a nemzetközi színtér változásaira.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége következő, szerdai ülésén foglalkozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésével.

Forrás: waterpolo.hu

Borítókép: Albert ten Hove/BSR Agency/Getty Images

 

Videók