Komoly játékosmozgás a Fradinál

Több távozó és érkező is lesz.


Három-három érkező és távozó lesz a FTC-Telekom Waterpolo Bajnokok Ligája-győztes vízilabdacsapatánál.

A zöld-fehérek erősítései közé tartozik a balkezes Zalánki Gergő, aki Szolnokról teszi át a székhelyét a fővárosba, míg a kanadai Nicolas Constantin-Bicari az ausztrál bajnokságból tér vissza Európába, ahol korábban a Marseille színeiben szerepelt. A legnagyobb "fogás" Jannisz Fontulisz, az Olympiakosz és a görög válogatott sztárja, aki tíz év után döntött úgy, hogy elhagyja a pireuszi együttest, amellyel tavaly Bajnokok Ligáját nyert, idén pedig a Ferencvárossal szemben veszítette el a legrangosabb európai kupasorozat fináléját. A 31 éves játékos a 2017-es budapesti világ-, valamint a tavalyi barcelonai Európa-bajnokság gólkirálya volt.
 
A távozók közé a két szerb olimpiai bajnok, Stefan Mitrovic és Slobodan Nikic tartozik, valamint Gór-Nagy Miklós.
 
"Aranyévet tart a 120 esztendős Ferencváros. Négy csapatunk is bajnok lett, ebből jelentős szerepet vállaltak a vízilabdázóink a címvédéssel, amely mindig nehezebb, mint a csúcsra jutni. Itthon egyetlen vereséget szenvedett az együttes. De csak ezután jött a csoda, a BL-diadal. Olyan polcra helyezték az FTC-t, amelyen még nem volt" - értékelte a pólósok idényét Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke, aki jelezte, a csapat jócskán túlteljesítette a célokat, mivel abban a bajnoki döntő és a BL nyolcas fináléjának elérése szerepelt.
 
"Csak álmaimban gondolhattam, hogy öt trófeát nyerünk" - utalt Madaras Norbert szakosztályvezető arra, hogy a magyar bajnokság és a BL mellett a csapat megnyerte a Magyar Kupát, illetve a hazai és az európai Szuperkupát is. A kétszeres olimpiai bajnok sportvezető kifejtette: ez a klub, a szakosztály, a játékosok és az edzők közös munkájának gyümölcse.
 
Varga Zsolt vezetőedző arról beszélt, hogy elképesztő plusz terhet jelentett a BL, a  szezon második felében pedig rengeteg sérülés nehezítette a munkáját, mert áprilisban és májusban nem tudott a teljes csapattal dolgozni. Elmondása szerint ez lelkileg megviselte a játékosokat, akiknek mégis sikerült megindulniuk felfelé.
 
"Ahhoz, hogy újra feljussunk a csúcsra, le kell szállnunk a földre" - adott iránymutatást a következő szezonra is a tréner, aki játékosként tagja volt a sydneyi olimpián győztes válogatottnak.
 
Nyíri Zoltán a várakozásokat illetően nem változtatott: a bajnoki döntőt és a BL nyolcas fináléjába jutást jelölte meg célként a következő idényre. Hozzátette ugyanakkor,  nehezen tudja elképzelni, hogy Magyarországon egy másik csapat háromszor is legyőzze az FTC-t egy párharcban.
 
"Ahhoz, hogy a csoda megtörténjen, ott kell lenni. Idén megtörtént, jövőre is meg kell adni erre az esélyt" - fogalmazott a klubvezető, aki megjegyezte, a BL-ben legutóbb 2008-ban volt címvédés, akkor az olasz Pro Recco hajtotta végre a bravúrt - soraiban Madarassal.

Videók