Kecskeméti vízilabdatorna: könnyedén verték a felnőttek a juniorokat

Magabiztos kezdést követően hat góllal nyert a magyar felnőttválogatott a juniorválogatott ellen pénteken, a Volvo Kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi férfi vízilabdatornán, amelyen még Kanada és Románia vesz részt.


A vadonatúj kecskeméti uszodában zajló torna nyitónapján Benedek Tibor szövetségi kapitány a nyári, barcelonai világbajnokságra készülő keretét tovább fiatalítva ezúttal öt újoncnak szavazott bizalmat, s mindegyiket be is vetette a legutóbbi korosztályos vb-n ezüstérmes juniorokkal vívott meccsen.

A kapuban kezdő egyik újoncot, Lévai Mártont a nagyszünetben a szintén először felnőttválogatott Bisztritsányi Dávid váltotta, a mezőnyben pedig Angyal Dániel, Fülöp Bence és Somogyi Balázs jutott szóhoz. A találkozó az olimpiai bajnok center Kis Gábor gyors góljával kezdődött, majd emberelőnyből Török Béla volt eredményes, de a folytatásban sem állt le a felnőttgárda: már 6-0-ra vezetett, amikor az ifjak belőtték első góljukat.

Amint alábbhagyott a megilletődöttségük, a juniorok is többször betaláltak, olyannyira, hogy megnyerték a harmadik negyedet, feljöttek 7-3-ra, a befejező nyolc percben pedig négy alkalommal is eredményesek tudtak lenni, azaz összességében helytálltak a felnőttválogatott ellen.

VÍZILABDA
Kecskeméti torna, eredmény:
Magyarország-Magyar juniorválogatott 13-7 (3-0, 4-1, 1-2, 5-4)
Gólszerzők:
Kis G. 4, Somogyi, Vámos, Török 2-2, Salamon, Bundschuh, Bátori 1-1, illetve Lőrincz, Dőry 2-2, Jansik Sz., Csapó, Manhercz 1-1

 

Videók