Kapitánya nélkül utazott el a magyar válogatott Podgoricába

Märcz Tamás elkapta a koronavírust.


Märcz Tamás szövetségi kapitány koronavírusos, ezért nem tarthat a férfi vízilabda-válogatottal Podgoricába, ahol csütörtöktől szombatig rendezik a világliga európai döntőjét.

A magyar szövetség honlapjának kedd esti beszámolója szerint a következő napokban újabb teszteket végeznek majd a szakemberen, és ha negatív lesz a mintája, akkor követheti a csapatot Montenegró fővárosába.
Märcz a terveknek megfelelően 18 fős keretéből kedden kijelölte azt a 15 játékost, aki elutazik a tornára. A döntés értelmében Bedő Krisztián, Csacsovszky Erik és Molnár Erik maradt ki a csapatból.

Az európai döntőben a magyar-spanyol mellett szerb-görög, francia-montenegrói és horvát-olasz negyeddöntőt rendeznek. A tornáról az első három kerül a július 23-tól 29-ig tartó strasbourgi világliga-fináléba. Ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is.

A férfi vízilabda-válogatott kerete a világliga európai döntőjére:

kapusok:

Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)

mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Borítókép: Facebook.com/ MVLSZ 

Videók