Ilyen mértékű támogatásra még nem volt példa a női vízilabdában

Tizenhét autó segíti a női vízilabda-válogatott felkészülését


Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) és a Porsche Hungária, melynek értelmében tizenhét SEAT márkájú autó segíti a jövőben a női válogatott felkészülését.
 
Fotó: waterpolo.hu

Vérten Sándor, a cég kommunikációs igazgatója a hétfői átadáson elmondta: egyéves megállapodásról van szó.
 
 
Vári Attila / waterpolo.hu
   
Vári Attila, az MVLSZ elnöke kiemelte: a szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövő heti budapesti világliga nyolcas döntőjére készülő együttes tagjainak mindennapjait még könnyebbé tudják tenni, ezúttal az utazásokat egyszerűsítve.
 
Bíró Attila / Fotó: waterpolo.hu
 
   
Bíró Attila szövetségi kapitány kijelentette, ilyen mértékű támogatásra még nem volt példa a női vízilabdában, s bízik benne, hogy csapata már a jövő héten a Duna Arénában meg tudja hálálni egy jó eredménnyel a bizalmat. 
   
"A célunk az olimpiai kvalifikáció megszerzése, reméljük ez a mostani támogatás nagy segítségünkre lesz ennek az elérésében" - mondta a szakember.
   
A női válogatott a jövő héten hazai környezetben szerepel a világliga nyolcas döntőjében - az olimpia- és világbajnok az amerikaiakkal, az oroszokkal és a kanadaiakkal van egy csoportban -, amelynek győztese elsőként szerez olimpiai kvótát, majd júliusban a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő világbajnokságon további két indulási jogot osztanak ki.
   
A felkészüléssel kapcsolatban Bíró Attila elmondta, a gárda az elmúlt időszakban Montenegróban tréningezett, most a Margitszigeten folytatja a közös munkát, ahol majd egy négyes tornán, Olaszország, Hollandia és a magyar Universiade-válogatott társaságában szerepel.
 
Fotó: Madar Dávid / waterpolo.hu
 

 

Videók