"Igyekszünk maximálisan alkalmazkodni a körülményekhez"

Balatonvilágoson készül a folytatásra a dunaújvárosi vízilabdacsapat.


A Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdacsapatának egy része Balatonvilágoson közösen készül a bajnokság és az Euroliga folytatására.

Mihók Attila vezetőedző szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy akik vállalták, azok a nyári felkészülési bázison, Balatonvilágoson elszigetelt körülmények között készülnek. Egy állóképességi, egy erőfejlesztő és egy gyorsasági edzés van minden nap a létesítmény udvarán, a többiek pedig otthon készülnek napi három edzéssel.

"Olyan csapat vagyunk, amely mindig igyekszik maximálisan alkalmazkodni a körülményekhez. Volt lehetőségünk gyakorolni, hiszen az elmúlt időszakban több mint egy évig nem volt saját uszodánk, ennek ellenére nagyon büszkék lehetünk a teljesítményünkre és az eredményeinkre. A mostani helyzetet hasonlóan fogjuk fel" - magyarázta a szakvezető.

A Magyar Kupa-címvédő újvárosiak február 8-án 11-11-es döntetlent játszottak az orosz Dinamo Uralocska együttesével az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, ám az idegenbeli visszavágóra március 28-án már nem kerülhetett sor a koronavírus-járvány miatt.

"Ez teljesen idegen szituáció. Legrosszabb álmainkban sem gondoltuk, hogy bejutunk a nyolc közé, verhető ellenfelet kapunk, és egyszer csak rajtunk kívülálló okok miatt elmarad ez a párharc. A sorozatot egyelőre nem zárták le, továbbra is bizakodó vagyok, hogy az európai szövetség megtalálja a megoldást" - nyilatkozta Mihók.


Fotó: Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület/Facebook

Hangsúlyozta, az olimpia jövő nyárra halasztásával felszabadult bizonyos idő arra, hogy eltolják a későbbiekre az idény befejezését.

"Én mindenképpen amellett vagyok, hogy ezt várjuk ki, és játsszuk le a visszavágót, majd lehetőleg a négyes döntőket is. Hogy ez mennyire reális, azt pillanatnyilag nem tudom megítélni" - vélekedett.

Hozzáfűzte, nagyon bizakodóvá tette a magyar szövetség elnökének minapi nyilatkozata, és teljesen egyetért Vári Attilával, aki azt mondta, nagyon szigorú, ellenőrzött körülmények között, akár zárt uszodákban a csapatok lassacskán újrakezdhetik a felkészülést.

"Ha ez így van, akkor három-négy-öt hét felkészülés után lehetne folytatni a bajnokságot, és mivel az olimpia sajnálatos módon elmarad, a klubszezon meghosszabbodhatna. Amiről nagyon régóta beszélget a vízilabdás társadalom, ebben az évben megvalósulhatna: nyitott uszodákban, nyári napfényben játszhatnánk le a bajnokság hajráját" - mondta Mihók Attila.

Borítókép: Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület/Facebook

Videók