Hazaérkezett Európa legjobb vízilabdacsapata!

A Bajnokok Ligáját először megnyerő Ferencváros vízilabda-együttese vasárnap érkezett haza Hannoverből. Ferihegyen a kerettagok családtagjai és hozzátartozói, valamint a Fradi szurkolói várták hőseiket.


Családtagok, hozzátartozók, szurkolók és a sajtó munkatársai várták vasárnap, kora délután Ferihegyen a Frankfurtból Budapestre tartó gépet, mely BL-győztes Ferencvárossal a fedélzetén landolt kettő óra előtt.
 
Nem sokkal kettő óra után a Ferihegyi repülőtér érkezési oldalának zöld folyosóján mosolygós ferencvárosi játékosok bukkantak fel. A sort természetesen a zöld-fehérek csapatkapitánya, a Bajnokok Ligája legértékesebb játékosának választott Varga Dénes vezette, majd sorban bukkantak fel mögötte a csapattársak és stábtagok, nyakukban pedig a legrangosabb európai kupasorozat legfényesebb medáliája. A hannoveri győzteseket családtagok, hozzátartozók, szurkolók, és a sajtó munkatársai várták izgatottan, hogy gratulálhassanak a nem mindennapi tetthez. A magyar bajnok ugyanis a 2018/2019-es küzdelemsorozatban valamennyi címet besöpört, amit csak lehetett: Európai Szuperkupa, Magyar Kupa, Magyar Szuperkupa, magyar bajnoki aranyérem, és nem utolsó sorban a Bajnokok Ligája trófea, melyet története során először sikerült elhódítania a ferencvárosi klubnak. 
 
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség
 
„Nálam mindig van egy kis fáziskésés ilyenkor, történnek az események, én pedig csak kapkodom a fejemet és igyekszem lassan megélni a dolgokat. Mindig kell egy-két nap, hogy felfogjam mi történt - most, hogy itt szorongatom a BL-trófeát, szép lassan kezd leesni. Nem mondom azt, hogy innen nincs tovább, és nincs folytatás, de most elértünk egy végpontra, felértünk a csúcsra, ami megkoronázta az elmúlt évek munkáját, és ami óriási örömmel, büszkeséggel tölt el. Nagyon örülök annak, hogy azt a tervet, amit még januárban kitűztünk magunk elé - hogy hogyan szeretnénk az évet végigcsinálni és a céljainkat elérni -, azt maradéktalanul végrehajtottuk. Sikerült még úgy is, hogy időnként nem ment a játék és sorba kaptuk a pofonokat, mi akkor sem estünk szét és nem adtuk fel, ami óriási csapategységről tesz tanúbizonyságot. Valamennyien profin reagáltunk a nehézségekre, majd sikerült lassan kijönni ebből a mélypontból, és elkezdtünk újra azon a szinten játszani, ahol a szezon első felében" - formálta büszkén szavait a BL-serleget szorongató Varga Zsolt.
 
És hogy a munka mellett mi lehet még a titka annak, hogy a Ferencváros az idény végére felülhetett Európa, sőt, a világ trónjára? „Vannak a csapatban nagyon nagy klasszisaink, és vannak nagyon jó kvalitású fiataljaink, akiknek a nagy részével volt szerencsém együtt dolgozni annak idején az utánpótlás válogatottban, és akiknek sikerült felnőniük a feladathoz. Egy ilyen sikertörténet természetesen mindig csapatmunka eredménye, kell hozzá a klubvezetés, az elnök bizalma és támogatása, valamint a stábom, a teljesség nélkül, Nyéki Balázs, Pozsonyi Zsolt, Soós Tamás, Fritz Péter, Dr. Hangody György, Katona Norbert vagy éppen Madaras Norbert, akik nap mint nap a csapatért dolgoznak" - fogalmazott a zöld-fehérek mestere.
 
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség
 
„De ja vu érzésem van, hiszen a szezonban egyszer már sikerült felülmúlnia a Ferencvárosnak a görög Olympiakoszt, méghozzá az Európai Szuperkupáért vívott csatában. November végén nagyon szép estét varázsoltak nekünk a Komjádi-uszodában a ferencvárosi fiúk, és ezt tegnap megismételték. A sportág két nemzetközi szövetsége egy időbe szervezte a Női Világliga Szuperdöntőjét és a Bajnokok Ligája Nyolcas Döntőjét, ezért sajnos nem tudtunk ott lenni, de ettől függetlenül itthonról szurkoltunk a Fradi sikeréért. Nagyon szépen köszönöm a Ferencvárosi Torna Klubnak, hogy ilyen csapatot épített, amely ilyen fantasztikus eredményeket ér el. Gratulálok a fiúknak, le a kalappal előttük, igazi magyar vízilabdás virtussal hódították el a Bajnokok Ligája trófeáját" - gratulált az FTC sikeréhez Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.
 
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség
 
Forrás: Magyar Vízilabda Szövetség

Videók