Görögország legyőzte a magyarokat a trieszti olimpiai selejtezőn

Bíró Attila csapata a csoportja második helyén végzett.


A magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai harmadik játéknapján Görögország ellen lépett pályára. 

A találkozót Bíró Attila csapata kezdte jobban, egy emberelőnyből Szűcs Gabriella révén szereztünk vezetést. (1-0) 

A magyar csapatnak több helyzete is akadt, de nem sikerült betalálnia, a görögök az első negyed végére egyenlíteni tudtak Plevritu révén, így 1-1-el ért véget ez a játékrész. 

A második negyedet a görögök kezdték jobban, Plevritu révén vezetéshez is jutottak ötméteresből, de Vályi Vanda gyorsan egyenlíteni tudtak a mieink. 

Öt perccel a játékrész vége előtt Tsoukala büntetőjével vezettek ismét a görögök. A magyar csapat próbálkozott az egyenlítéssel, azonban a gyors játék nem sikerült, így a második negyed után egy gólos előnnyel mentek pihenőre a felek. 

A harmadik játékrészben a magyar csapatnak több helyzete volt, többször is a görögök kapusának kellett négy perccel a negyed vége előtt előbb Evritou, majd Plevritou talált be, így 5-2-re vezetett Görögország. 

A magyar csapat Illés Anna góljával szépített ugyan, de a záró negyed előtt 6-3-as görög előnnyel mehettek a felek pihenőre. (3-6)

A záróakkord is görög találattal kezdődött amire Gurisatti válaszolni tudott, így 7-4 volt az állás 4,5 perccel a vége előtt. 

A magyar csapatnak nem volt esélye a felzárkózásra, Bíró Attila csapata, végül 8-5-re kapott ki Görögországtól, így csoportja második helyén végzett és készülhet a negyeddöntőre.

A tokiói olimpiára az első két helyezett jut ki a trieszti tornáról. 

Borítókép:  Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images

Videók