„Ez egy olyan hely, ahova valaki bejön 4-5 évesen és 70-80 éves koráig itt tud maradni.”

A Budapesti Honvéd Sportegyesület nem csak egy klub, hanem egy család is.


A Budapesti Honvéd Sportegyesület idén ünnepli 71. születésnapját. A történelmi múlttal rendelkező egyesület sportolói az évek alatt több mint ezer olimpiai-, világbajnoki- és Európa-bajnoki címet szereztek hazánk számára. A mindig megújuló BHSE nem csak az élsportolók számára nyújt alternatívát, a szabadidősportot végzőket is tárt karokkal várja. Az egyesület szemléletmódjáról, a koronavírus miatt kialakult helyzetről és a jövő évi tervekről az Ügyvezető elnökkel, Gergely Istvánnal beszélgettünk.

„Az az egyesület, aki nem tudja megtalálni a legsötétebb időszakban is a sikereket, az nagyon komoly feladatot vállal magára” – kezdi Gergely, majd hozzáteszi, nagyon büszke arra, hogy annak ellenére, hogy nem volt előzetes tapasztalatuk, a sportolóik 99%-a visszajött hozzájuk a koronavírus okozta leállást követően.

A sportvezető szerint ehhez az eredményhez nem csak a sportvezetők, hanem az edzők, a sportolók, a gyerekek és a szülők is kellettek.

„Büszke vagyok rájuk, hogy közösen végigjárták velünk ezt az ismeretlen utat, visszajöttek és hisznek benne, hogy itt kell sportolniuk. Mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy az álmuk megvalósításában segítségükre legyünk.”

"Mindent megteszünk azért, hogy valóra váltsuk a sportolóink álmát." - Gergely István

A BHSE Ügyvezető elnöke büszke rá, hogy az egyesület tagjai közösen járták végig azt az ismeretlen utat, amire a koronavírus kényszerítette őket, és továbbra...

 

A BHSE vezetői nem csak a vírus által előidézett nehéz helyzetben állnak sportolóik mögött, tanulási és karrierlehetőséget is nyújtanak számukra.

„Sok olyan kollégánk van, aki az egyesület sportolója volt, mára pedig a vezetőségben dolgozik. Ezt próbáljuk kommunikálni a gyerekek és a szülők felé, hogy ez egy olyan hely, ahová valaki bejöhet 4-5 évesen, és itt tud maradni 60-70 éves koráig, minden stádiumot végigjárva.”

Arról, hogy a kettős karrier lehetőség milyen sikeres, mi sem tanúskodik jobban, mint hogy a jelenlegi vezetők közt olyan nevek találhatóak meg, mint Kovács Katalin, Imre Géza, Steinmetz Barnabás, Knapek Edina, Horváth Gábor, Kökény Roland vagy Zsivoczky-Farkas Györgyi. Világklasszis csapat.

 

"Ha nincs csapat, egy volt vízilabdakapus abszolút nem elég semmire."

Gergely István büszke rá, hogy a BHSE vezetőségében számos egykori sportoló segíti a munkát.


„Ezer okot adnak rá naponta, hogy higgyek bennük. Úgy érzem van értelme azzal fogalalkozni, hogy a jó sportolókat segítsük abban, hogy a karrierjük után új pályát találjanak maguknak. Ilyen szempontból magam is említhetném, hiszen egy egykor viszonylag sikeres sportolóként itt is próbálom megállni a helyem."

 

"De ez mind kevés lenne, ha ők nem lennének. Ha nincs csapat, egy volt vízilabdakapus abszolút nem elég semmire.”

A jövővel kapcsolatosan természetesen a tokiói olimpia is szóba került.

„Nagyon-nagyon sokan ki fognak esni csak azért, mert a játékok nem idén kerültek megrendezésre. Ez van akit elkedvetlenít, de olyanok is vannak akiknek új lehetőséget hoz a helyzet. Ezek után abszolút kiszámíthatatlan lenne jóslásokba bocsátkozni. Én abban hiszek, hogy a munka eredménye mindig kijön. Mi minden nap mindent megteszünk azért, hogy jövőre sikeresek lehessenek a sportolóink.”

Borítókép: Facebook.com/BudapestiHonvédSportegyesület

Sport365.hu - "Itt teljesen mások a szabályok, mint a medencében." - Gergely István

Az egykori szlovák-, és magyar válogatott vízilabdázó, Gergely István a medencén kívül is megállja a helyét. A Budapesti Honvéd Sportegyesület Ügyvezető elnökeként nap mint nap kerülnek az útjába megoldandó feladatok. Az egykori játékossal a sport utáni életről, az egészségmegőrzésről és a családról beszélgettünk. A kétszeres olimpiai bajnok visszavonulása után sem tétlenkedik.

Videók