"Egy kiszámíthatatlan olimpia érkezik." - Märcz Tamás

A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint megjósolhatatlan, hogy ki ér oda a végére Tokióban. - Exkluzív interjú.


A magyar férfi vízilabda-válogatott számára jól indult a 2020-as év. A csapat január 26-án megnyerte a budapesti Európa-bajnokságot, ezzel 21 év után lett újra bajnok a kontinensviadalon. Az Eb-t követően a játékosok a hazai bajnokságra és a nemzetközi kupameccsekre koncentrálnak, Märcz Tamás pedig már előre tekint. A szövetségi kapitányt az olimpiai felkészüléssel kapcsolatban kérdeztük.


Märcz Tamás már Tokióra veti tekintetét.

Fotó: Sport365/ErdősGéza

Märcz szerint minden idők legnehezebb viadala lesz Tokióban. A középmezőny tagjai egyre erősödnek, a szövetségi kapitányok dolgát pedig az új szabály is nehezíti.

E szerint minden csapat 12 játékost és egy tartalékot nevezhet. A plusz 1 fő nem lehet ott a többiekkel az olimpiai faluban, és csak sérülés esetén játszhat majd.


Tokióban eggyel kevesebb játékos lesz majd a medence partján.

Fotó: Sport365/ErdősGéza

Mivel még sosem volt ilyen a világversenyek történetében, fontos szerep jut majd a taktikának is. Még az is elképzelhető, hogy lesznek olyan együttesek, akik 1 kapussal mennek majd az ötkarikás játékokra.

A magyar kapitány sincs egyszerű helyzetben, a 18-20 fős bő keret szűkítésekor azt is ki kell találnia, hogy milyen posztú játékos lesz a plusz 1.


A taktika nagy szerepet kap majd.

Fotó: Sport365/ErdősGéza

Bár a mostani csapat tagjai jól működtek együtt a vízben, könnyen elképzelehtő, hogy több csere is lesz a gárdában.

"Egy kiszámíthatatlan olimpia érkezik." - Märcz Tamás

Märcz Tamás szerint a vízilabdázás szempontjából minden idők egyik legnehezebb olimpiája lesz a tokiói.

A magyar csapat ugyan esélyesnek számít Tokióban, de Märcz szerint ezt további 7 csapat is elmondhatja magáról. Az, hogy végül kinek a nyakába kerül aranyérem, csak nüánszokon múlik majd. 

Borítókép: Sport365/BiróTamás

Sport365.hu - Budapesten Eb-t nyerni leírhatatlan érzés - Exluzív interjú Märcz Tamással

2020 januárjában a férfi vízilabda-válogatott ismét feljutott Európa trónjára. A Duna Arénában 5000 torokból szólt a Himnusz, a játékosok és a szakmai stáb tagjai pedig nem csak a vízben, hanem az örömmámorban is úsztak. Märcz Tamás szerint az idő múlásával ez az érzés valamelyest csillapodik, de sosem múlik el.

Videók