Bravúr! A Ferencváros legyőzte a Barcelonétát

Varga Zsolt csapata egy góllal győzött spanyol riválisa ellen a BL-ben.


A Ferencváros 11-10-re nyert az eddig százszázalékos Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborék rendszerű tornája keddi nyitónapján a budapesti Duna Arénában.

Varga Zsolt együttese szerdán a Dinamo Tbiliszi ellen ugrik medencébe.
A BL mérkőzései két csoportban zajlanak, három-három buboréktornán. A harmadik kört áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3. és 5. között Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból, melynek mérkőzéseit most Rómában játsszák, az első négy, az FTC-t felvonultató B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.

Férfi BL csoportkör, B csoport, 2. torna (Budapest):

FTC-Telekom Waterpolo - CN Barceloneta (spanyol) 11-10 (2-3, 3-3, 4-3, 2-1)

a magyar csapat gólszerzői: Funtulisz, Zalánki 3-3, Jaksic, Sedlmayer 2-2, Fekete 1

A két csapat az első "buboréktornán" nem találkozott egymással. A spanyolok akkor százszázalékos mérleggel zártak, míg a magyar bajnok - amelyből hiányzott Varga Dénes és Vámos Márton - két győzelemmel és a Bresciától elszenvedett vereséggel fejezte be az első szakaszt.A két kiváló gárda keddi összecsapása látványos, szoros ütközetet hozott. A zárónegyedre döntetlennel fordultak a csapatok, a spanyolok kerültek előnybe, majd Zalánki Gergő bombájával egyenlítettek a zöld-fehérek, két perccel a vége előtt pedig Sedlmayer Tamás fórból szerzett góljával a mérkőzésen első alkalommal került előnybe Varga Zsolt együttese. A végén a spanyolok is megkapták a maguk előnyét, de jól védekezett a Ferencváros és kiharcolta a győzelmet. 

Később: Waspo Hannover (német)-Dinamo Tbiliszi (georgiai) 16.30 Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Brescia (olasz) 19.00

 

Borítókép: Facebook.com/ Ferencvárosi Torna Klub 

Videók