Bízom a gyors, magyaros stílus erejében - Dr. Kiss Gergely

A háromszoros olimpiai bajnok legendás vízilabdázót kérdeztük a férfi vízilabda Európa-bajnokság előtt.


Mire lehet képes a magyar férfi (illetve női) vízilabda válogatott a hamarosan kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokságon?

A női mezőnyben teljesen kiegyenlített az élmezőny, amelyben a magyarok hazai pályán jó eséllyel harcolhatnak az érmes pozíciókért. 
A férfiaknál meglátásom szerint a magyar-szerb-olasz-horvát kvartett egy egészen kicsivel esélyesebb a döntőbe jutásra a montenegrói-spanyol-görög hármasnál, de ez a hét legerősebb csapat.

Mi az amiben a magyar csapat erősebb lehet a többi együttesnél? Miben emelkedhet ki jelenleg a mezőnyben?

A hazai pálya mellett az olimpiai kvalifikáció lehetősége, az egyéni bizonyítási vágy és mindkét csapatunkban 2-3 kiemelkedő klasszis és a csapatmunka harmonikus egyensúlya segíthet. Továbbá bízom a gyors és határozott “magyaros” stílus erejében is.

Mit jelenthet a válogatottunknak a hazai rendezés?

A hazai pálya kétélű lehetőség: adhat plusz erőt, túlpörgetett belső lelki hangulat esetén viszont egyéneket, sőt egész csapatot is nyomhat ez az extra tényező.

Számodra melyik volt a legemlékezetesebb hazai rendezésű torna?

A hazai rendezésű Európa-bajnokság 2001-ben az olimpiai sikerünk után óriási érdeklődést és felfokozott hangulatot hozott, a 2017-es Masters Vb pedig egy hatalmas találkozást újra a közönséggel.

A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergellyel a Nagy Sportágválasztón is készítettünk interjút, azt itt nézhetik meg.

 

Borítókép: Facebook.com/ Kiss Gergely

Videók