Benedek: maximalista vagyok, de most elégedett is

Szövetségi kapitányunk egygólos sikert várt, azaz a görögök elleni 8-5-ös siker a Világliga-selejtezők nyitányán igencsak elégedetté tette Benedek Tibort.


Benedek Tibor kedvenc kottájából játszva nyerte meg első Világliga-selejtező mérkőzését a magyar válogatott: a védekezés működött, csupán öt gólt szereztek a görögök, akciógólt egyet sem (8-5), miközben a mieink mindvégig fegyelmezetten pólóztak. A mérkőzés után elégedett értékelt:

"Tisztában voltam azzal, hogy három edzés után még nem érjük el ugyanazt a szintet, amit a világbajnokságon, ugyanakkor a játékelemek többségében hoztuk azt, amit vártam. Egy-két dolog nem stimmelt, de ezek leginkább olyanok voltak, amiket ennyi időn belül nehéz újra tökélyre fejleszteni. A görögök továbbra is iszonyú jól játsszák meg a kapufás embereiket. Most is hasonló módon csinálták, mint Barcelonában, viszont az ez ellen alkalmazandó védekezés összeállásához sokkal több gyakorlásra van szükség, mert az tényleg bonyolult. Négyszer be is tudták adni a labdát, Viktor szerencsére kétszer tudott védeni."

A mérkőzés tudósítása!

Videók