Az olaszok vereséggel melegítettek Kásásék ellen

A regnáló Európa-bajnok, horvát válogatott felkészülési mérkőzésen legyőzte a világbajnoki cím védőjét, Olaszországot. Alessandro Campagna csapata január elején Magyarországra látogat, ahol részt vesz a VOLVO Kupán.


A horvát vízilabda válogatott december 28-án Padovában a regnáló világbajnok, olasz válogatott ellen játszott. Az összecsapás első negyedében Ratko Rudic csapata kétszer, míg az olaszok egyszer voltak eredményesek. A következő felvonásban igazi gólzuhatagot láthattak a padovai szurkolók (800-an látogattak ki a mérkőzésre).

Nyolc perc alatt hét gólt dobtak a csapatok, ezek közül négyet a horvátok, hármat az olaszok vállaltak magukra. Az első félidőt 6-4-re a horvátok nyerték meg. Az olasz válogatott kapitánya, Alessandro Campagna a szünetben összeszedte csapatát, amely továbbra is nélkülözni kénytelen a sérült Stefano Tempestit. A világ egyik legjobb hálóőre vállműtétje után lábadozik.

A harmadik játékrészben a hazaiak Valentino Gallo vezetésével kiegyenlítettek. Az utolsó felvonásban Niksa Dobud és Sandro Sukno találataival a horvát válogatott megnyerte a találkozót. Érdekesség, hogy Sukno az olasz Pro Reccoban vízilabdázik. Az olaszoknál Gallo (3), míg a horvátoknál Sukno (4) volt a legeredményesebb játékos.

Az olasz válogatott január 6-8. között részt vesz a VOLVO Kupán, ahol többek között Kemény Dénes csapatával is megmérkőzik. Egyes hírek szerint Campagna a székesfehérvári tornán, már számíthat  Tempesti játékára.

Olaszország – Horvátország 9-10 (1-2, 3-4, 4-2, 1-2)
Padova, 800 néző
Olaszország: Pastorino - Perez, Gitto, Giacoppo 1, Giorgetti 1/1, Felugo 1, Figari, Gallo 3/1, Presciutti 2, D Fiorentini, Aicardi 1, Deserti, Negri, Rizzo, F Lapenna, S Luongo. Szövetségi-kapitány: Alessandro Campagna.
Horvátország: Pavic - Buric, Setka, Dobud 2, Jokovic 1, Muslim, Karac, Buslje 1, Sukno 4/1, Barac 2, Paskvalin, Markovic, Buljbasic, Krapic, Bijac. Szövetségi-kapitány: Ratko Rudic.

 

Videók