Átadták az új budapesti multifunkcionális arénát

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság alkalmából a Népligetben felépült csarnok átadóünnepségén a vízilabda is képviselte magát.


A Magyar Vízilabda Szövetség képviseletében Vári Attila elnök és Gáll Péter főtitkár vehettek részt az új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok átadóján.

Ott volt az eseményen rajtuk kívül olimpiai bajnok legendánk, dr. Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója, aki dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, valamint Kökény Beatrix és Éles József, korábbi kézilabdaklasszisok társaságában vágta át ünnepélyesen a csarnok megnyitását szimbolizáló szalagot.

 

A 20 022 fő befogadására alkalmas, mintegy 50 000 négyzetméter alapterületű létesítmény sportesemények, kiállítások, konferenciák helyszínéül szolgál majd, első ízben pedig a január 13-án kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságnak egyik csoportkörének, egyik középdöntős csoportjának, valamint a torna végjátékának ad otthont. A magyar válogatott is itt játssza majd mérkőzéseit.

 

Forrás: waterpolo.hu
Borítókép és képek: waterpolo.hu

Videók