A Szolnoki Dózsa is főtáblás a vízilabda Bajnokok Ligájában

Ennek oka a Steaua Bukarest visszalépése. Így a címvédő Ferencváros mellett a Tisza-partiak is selejtező nélkül került a legjobbak közé. Ezzel öt magyar csapatnak is szurkolhatunk a nemzetközi porondon.


A Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapata rögtön a főtáblán kezdheti meg szereplését a Bajnokok Ligája 2019/20-as idényében.
Az európai szövetség szombati tájékoztatása szerint a román Steaua Bucuresti visszalépése miatt felszabadult egy szabadkártya, a pályázók közül az illetékesek pedig az elmúlt évek teljesítménye alapján a Tisza-parti együttest tartották érdemesnek a megüresedett hely betöltésére.
Mindez azt jelenti, hogy a címvédő Ferencváros mellett a 2017-es győztes Szolnoknak sem kell selejtezőt játszania.
 
Fotó: Facebbok/Szolnoki Vízilabda Sport Club
 
A főtáblán akár három magyar csapat is szerepelhet majd: a bajnoki ezüstérmes OSC a kvalifikáció második körében csatlakozik be a sorozatba, szeptember 13. és 15. között egy négycsapatos tornán - a nyolc kiemelthez érkezik majd az első selejtezőkör nyolc továbbjutója - kell az első kettő között végezni a továbbjutáshoz, a harmadik fordulóban pedig egy oda-visszavágós párharcban (szeptember 21. és 25.) harcolhatja ki a csoportkörbe kerülést.
 
A LEN szombati döntése nyomán a Szolnoknak nem kell selejtezőt játszania a Bajnokok Ligájában.
Így az előző idényhez hasonlóan három magyar klub lehet ott a főtáblán.
Fotó: www.waterpolo.hu - Magyar Vízilabda Szövetség
 
Az Eurokupában két magyar klub is érdekelt lesz a selejtező első fordulójában: az Eger rendezőként a szerb VK Radnicki, a horvát Solaris Sibenik és az orosz Sturm 2002 Ruza csapatával találkozik, míg a Miskolc Máltán a házigazda Valletta, az olasz Posillipo Napoli és a francia Noisy Le Sec együttesével küzd majd az első két továbbjutó hely valamelyikéért. Ezeket a tornákat ugyancsak szeptember 13. és 15. között rendezik.
 
Az Eurokupában a Miskolc és a korábbi években BL-résztvevő Eger indul.
Fotó: www.waterpolo.hu - Magyar Vízilabda Szövetség
 

Videók